söndag

Efter tävlingen så sov jag och sen åt jag och nu ska jag kolla på film hehe.
Imorgon ska jag åka med michaela på tävling, hon ska hoppa 1m och 110. Kulkul. Jag återvänder till billdal hahaha.
Nej men uppdaterar mer imorgon gott folk :)

Nytt

Köpte detta igår. Nytt fint schabrak från Anna scarpati! 700:- på svensk ridsport


Ändrade planer

Nu ska jag snart iväg till stallet och jag ska rida i paddocken, dock kommer inte Lisa vara med idag utan på onsdag istället. Imån åker jag till Ullared så då blir det antingen vila eller att jag rider ut en liten stund. På tisdag rider jag ut och onsdag paddock. På torsdag blir det veterinären och vi får bara hålla tummarna för att detta blir sista gången!


"pluppbett"

Köpte ett till bett idag, ett "pluppbett". Ska kolla hur han är på detta. Nu har jag iallafall tre bett att variera mig mellan. Hoppas att kunna hitta ett bett när han inte blir så stum i munnen. Okej, nu är han rätt oriden hehe men ändå. Jag tycker att han blir stum på det vanliga eggbettet.
Så detta ska bli spännande, vet många som fått en väldigt bra känsla med detta bett :)

Mål för imorgon

Innan varje tävling sätter jag alltid upp mål så tänkte att jag kunde dela med mig utav dom.
 
MÅL FÖR LCN
* Vara dubbelnolla
* Bli placerad (dock stort startfält imorgon så kan bli svårt ;) )
* Ha en riktigt bra känsla och vara nöjd över min ridning
 
MÅL FÖR LBN
* Vara nolla i grunden
* Klara kombinationen bra
* Få en jämn och fin runda och att avstånden ska sitta
bild från borås

Lördag

Red lite i paddocken idag och hon var superfin! Jag fick till och med till galoppen i slutet i båda varven och hon var glad och fokuserad nästan hela passet :) Nu har hennes ben inte varit varm efter att jag har ridit på två veckor säkert så det ser rätt bra ut inför torsdag! Det blir paddock imån med och då skulle nog Lisa fota lite, ska se om jag hinner åka och kolla när sofia hoppar lite också ;) 

Musik!

Det goaste som finns är nog att rida ett asbra pass med grym musik i öronen! Jag gör det alltid är jag rider själv, både ut och i paddocken. Dock bara med en hörlur så att man kan höra om det händer något runt om. 
Det får iallafall mig att koncentrera mig mer och jag får sjukt mycket bättre tålamod. Det är ju olika för vissa men jag lyssnar oftast på house och typ "workout musik" fast det kan skilja sig lite ibland.
Måste bara säga att för er som inte gör detta gör det! prova iaf, man får en helt annan ridkänsla.

Banorna för söndag

Här är banorna inför söndag.

LC. Lätt bana och tråkigare omhoppning går fan inte att hitta. Haha seriöst... 4 hinder och finns inte en enda klurig väg där man kan spara lite tid..

LB. Också en lätt bana med roligare omhoppning än LBn. Kommer dock inte satsa så mkt för vill mest bara få till en dubbelnolla och ha en bra runda så att vi kan börja känna oss säkra med att gå upp i LA:)

 


Trött...

Idag hade jag egentligen planerat att rida lite i paddocken igen men så var jag så stressad när jag skulle till stallet att jag glömde ridkläder så det fick bli att skritta barbacka en sväng. Men det var nästan tur för det var helt fullt i paddocken:p

Imån däremot blir det paddocken för vi blev tydligen inte anmälda på klinicen och fick inte gå... As synd för den verkar jätte intressant! Men så kan det ju gå ibland så hoppas att ni som ska gå har kul:)


Fiina!:D

Sofia fotade mig lite igår när jag red i paddocken och hon fick några jättefina bilder! Jag ska försöka vara på folk att fota och filma den sista tiden med lady så mycket som möjligt!

Som sagt gjorde jag ju en film på mig och lady från 2012. Och ska göra en 2013-film också innan/när jag sålt henne:) jag ska försöka fixa filmen så att jag kan lägga ut den här men den är jättedålig kvalité så det känns onödigt.

Här har ni några av bilderna men jag kommer väl sprida ut dom lite i andra inlägg!:)


långfredagen

Sov ut idag och typ klockan 1 åkte jag och mamma till hööks. Köpte ett nytt bett, äggbett med applemouth grejs. Red med det idag och det kändes bra, han blev dock lite hängig men bättre det än att han inte tar stöd alls. Han var rätt fin idag, försökte få honom att bära sig själv och stundvis gick det kanon och han var superfin och sen blev han bråkig och ah, det varierade lite.
Men är nöjd, fick ridit igenom honom iaf, det har jag inte fått på jättelänge för han har varit så otroligt spänd!
 
Imorgon ska vi till svensk ridsport, jag ska köpa ett nytt schabrak också så ska vi kolla efter ett ländtäcke. Tommy ska knoppas och fixas och bli fin tills på söndag för då blir det tävling :)
 

fotat :)

Fotade hanna och lady igår, blev inte så jättemånga bra bilder. Får inte riktigt till det med objektivet och kameran.. men har inte haft detta objektivet så länge och detta var första gången jag fotade ordentligt med det.
Här får ni ett litet smakprov, hanna får lägga ut resten som hon tycker om sen ;)

Chilldill

Red ut idag med sofia och elin, skrittade och travade lite. Hästarna va astaggade och tommy fick något mongoryck då och då. Jag och michaela pratade för någon dag sen att när Lady blir friskförklarad så tar vi en transport och åker bort till bunketorp som ligger typ 10 min bort och bara galopperar av dom. Det är skitbra vägar där och det är nästan inga bilar så det är perfekt för båda våra hästar att bli av med lite energi.
 
Imorgon blir det nog lite dressyr i paddocken om jag hinner för det ska vara en föreläsning i stallet på eftermiddagen med Lena Berggren Wenderyd om banbyggning osv. Det blir iaf paddocken på fredag också. På lördag ska jag och sofia iväg på en clinic hela dagen så jag får se vad jag hinner göra då men antagligen rider jag ut. 
                                                                                                                                                                   
Sötis :)

duktig

Red i paddocken idag och det gick jättebra faktiskt! har känt att hon har vart väldigt tillbaka och inte svarar frammåt osv så jag tog ett dressyrspö, det är något jag aldrig använder annars då hon alltid blir rädd när det viftar men idag kände jag att det var nödvändigt då hon bara skulle tjura ännu mer om jag hade sporrar. Blir lite irriterad för hon har börjat kicka också, så fort jag är på lite extra med skänkeln men speciellt när jag ska fatta galopp så börjar hon med sina fula ponnysparkar... hoppas att det går över men annars får michaela hjälpa mig hehe.

Vecka 13

Måndag: promenad på 1 timma
Tisdag: hoppträning
Onsdag: vila
Torsdag: dressyrträning
Fredag: paddocken
Lördag: uteritt
Söndag: tävling i billdal

Så ser veckan ut, antingen håller jag mig till den eller så ändras det runt som det brukar göras ;)


:@

Är arg och besviken, inte på Tommy utan på själva tävlingen... Dom släppte in mig alldeles för sent på framhoppningen så hann knappt hoppa fram. Fick inte vila ngt utan både jag, mamma och Tommy var skitstressade så hela rundan blev kaos..
Hade bra galopp men han blev osäker och saktade ner innan så rev 2.
Hoppar LC på billdal nästa helg så får jag se om jag går in och hoppar LBn också. Höjden är inga problem men känner att han är så spänd på tävling just nu så vill bara gå in och få en bra runda!!
Btw, han gick på 2 i kombinationen, fattar inte hur han lyckas hahahahah...
Aja whatever, sötis ponny iaf. Hoppad det går bättre nästa helg <3


Något jag inte kan rida utan...

Ridhandskar! Hatar att rida utan handskar. Inte så att jag får blåsor och sår eller något sånt men tycker att det blir alldeles tunt och äckligt. Kan typ inte hålla tygeln på ett bra sätt då.
Nu har jag ett par assköna vinterhandskar från roeckl. Vill ha ett par i deras tunna verision sen :)

Tävling imon

Imorgon är det tävling för min och tommys del. Hoppar som sagt bara en LB. Kommer inte åka hemifrån förens kvart i 1 så det är ju himla skööönt. Dock så har vi stallhelg så får ändå ingen sovmorgon...
Ska satsa på en fin runda imon och att alla avstånd ska sitta och att vi ska klara kombinationen!! Eller klarar den gör vi alltid men kommer fel hela tiden så antingen klämmer han in ett xtra språng eller hoppar helt mongo osv... :(
Vi båda kommer ser ut som 2 luffare imon. Jag är sjuk och hostar som ett mongo och tommys man är helt utsliten.. Orkar inte knoppa för bara en klass imon.

Hemma igen

Nu är jag hemma från ytterligare en askul helg! Maten blir bara godare ju fler gånger vi åker iväg, och rummen ska man inte klaga på :) Men vi har fått fram jätte mycket bra saker och förhoppningsvis blir det att vi får våran efterlängtade bysha (vet inte hur de stavas..). Mamma hjälpte mig med lady idag så nu kan jag bara ta det lungt hemma och förhoppningsvis kanske få lite sovmorgon imån innan stallmötet. 

blåsigt!

Ush idag har det verkligen vart storm! Snöat och blåst som fan och min häst var lagom galen som vanligt så jag tänkte att när hon ändå är som piggast varför inte ta en galopp? Vänstervarvet gick bra, kanske för att de var första varvet men ändå. Högervarvet blev kontrollerat race typ hehe... men nu har hon fått springa av sig lite iaf! :)
 
Blir så sugen på att hoppa när hindren står uppställda i paddocken men förhoppningsvis är det inte länge till nu, bara att stå ut någon vecka till kanske. Imån ringer vi och bokar en ny tid till veterinären så hoppashoppashoppas! :D

jävla baaajs

åkte störtlopp i en svart backe idag oså stannade min kompis framför och jag han inte svänga så åkte rakt in i henne. Flög typ 6 meter bort....
Fick en stav i ögat så ögat är alldeles svullet och började blöda osv :( Nu har jag asont i mina handleder och hoppas att dom blir bra så jag kan rida min bebo imon....
Menmen, jag med min vanliga jävla otur. skadar mig seriöst hela tiden!

Hejhej

Hare asgött här i fjällen! Åker hem imon så hörs på måndag.


lite bilder iaf!

Jag fick faktiskt mamma att filma lite idag men tyvärr blev dom jättedåliga och hackiga så det blir bara lite bilder ist. Hon var jobbigt pigg idag och stretade emot ganska länge innan hon släppte och kunde jobba ordentligt.
Men jag kan ju inte förvänta mig något annat när hon har vilat hela veckan så det va kul ändå :)
 
lite mobbade bilder hehe, ser ut som michelingubben..
 

Tillbaks till det vanliga

Igår och i förrgår hjälpte mamma mig i stallet. Lady har ju inte gått något på hela veckan så tog vi en promenad runt sporred igår, hon var galet pigg och självklart mötte vi en traktor som tog upp hela vägen så att hon fick världens panik! Så nu fick min mamma se vad jag håller på med på dagarna haha. Idag är jag ändå hyfsat frisk så jag ska ta och rida lite i paddocken medans mamma gör grejerna. Ska även kolla om hon kan filma lite :)

hej hopp

älskar att jag bloggar så jääääääääkla bra. Men har verkligen inga ideer nu.
Åker till Sälen imom iallafall så kommer vara där till söndag, slänger kanske in några inlägg, får se om jag hinner :) Efter så ska jag iallafall ta tag i bloggningen! Michaela, min tränare, passar Tommy :)
vi hörs gott folk!
 

Sjuk:(

Jag är fortfarande jättesjuk och kan bara ligga hemma och vänta på att bli frisk. Så för tillfället får jag hjälp med lady men hon rids inte så hon får själv lite vila nu, mamma ska ringa veterinären någon dag och boka tid för nästa vecka så vi får hålla tummarna att hon är frisk. Det är lite dumt dock att hon inte går enligt schemat nu för då kanske hon fortfarande har ont fast hon inte visar det...


Hemma

Kom hem igår från Falkenberg, det har vart en jätte inspirerande helg med sköna människor och as god mat!
Det var bland annat en föreläsning med Linn Olsson och jag kan verkligen säga att jag har fått en helt annan uppfattning om henne. Hon pratade bland annat om nätmobbning och hur hon har lyckats ta sig dit hon är idag. 
 
Tyvärr har jag blivit sjuk så jag ligger hemma med feber osv. jag vet inte hur jag ska göra med Lady idag, jag får se om det är någon som kan hjälpa mig med henne idag också så får jag hoppas att jag mår bättre imån. 

New in

Gossigossi tröja från Kingsland, köpte den idag på Billdal för Svensk ridsport var där och ställde ut :D

Lördag

Förlåt för min otroligt rövdåliga bloggning men har varit helt tom på ideer.. :(
Först så red jag Tommy. Han var fin och pigg men var typ frånvarande. Eller han var lixom lite tom eller vad man nu säger. Kanske hade en dålig dag. Han kickade väldigt mycket i galoppen men han var ändå ridbar så det var bra :) Hade lagt ut två bommar med 20 meter emellan. Hans normala var 6 tighta så fick korta honom lite för att det skulle bli jämt. Kunde öka och gå på 5 och korta ända till 8 :) Blev inte jättejämnt på 8 utan han började studsa men ändå, 7 kortade han superbra till :)
 
Sen åkte jag, mamma och maggan till billdal och kollade på SM.

US-weekend

Imån går jag upp klockan fem för att dra iväg på en helg med hotell, föreläsning av bla Linn Olsson och Michaela Görloff, go mat och massa folk i Varberg! Ska bli skitkul tror jag så nu ska jag packa och sen gå och köpa lite godis och sånt :) Enda nackdelen är väl att jag inte får någon sovmorgon... Vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga heller men jag ska göra mitt bästa!

Ny sadel!

Haha glömde berätta att jag hade hittat en ny sadel som jag äntligen fick hem igår! Red i den för första gången idag och jag är typ kär! :) Vi har haft jätte stora problem med att hitta sadel till Lady för att hon har en väldigt svår rygg, rak och smal. Men så i höstas tog vi hem två stycken Prestige golden star och den ena passade jätte bra, jag behövde bara ha en padd under för att den va lite för bred. Tyvärr så va den helt ny och kostade alldeles för mycket så jag har letat hur länge som helst efter en i rätt storlek och till ett okej pris och så hittade jag en nu som var under mitt maxpris så jag är as nöjd! Har ingen bild på den tyvärr men den ser i stort sätt ut som sofias.

Galopp

Idag gjorde vi första galoppfattningen sen skadan! Tyvärr märkte jag att hon va varm på benet efter att jag hade ridit.. Därför ska jag inte galoppera något mer denna veckan utan bara fortsätta med skritt och trav som jag har gjort nu. Jag har ju sett jättestor förbättring men det är lite tråkigt att det aldrig känns som hon blir frisk, fast när hon går så fint som hon gör nu så blir jag ändå glad! :)

Idioter

Folk är ju helt störda i huvudet. Det borde vara värre straff på djurplågeri, i sverige hade han väl dock inte ens fått fängelse...

HAHA

 

Ändrade tävlingar

Har ändrat om lite i min tävlingsplanering efter kungsbacka då LBn gick åt skogen. Känner att jag vill få in en LB innan sveland så det inte går åt helvete där.
Så vecka 12 kommer jag åka till Borås FK och då hoppar jag bara en LB.
Så såhär kommer det se ut istället.
 
V.12 Borås FK - LB
V.13 Billdal - LC & LB Sveland cup omg.1
V.18 Ale-Jennylund - LC & LB Sveland cup omg.2
V.20 Alingsås - Får se vilka klasser
V.22 Åstorpens RF - LB & LA?
V.29 - Varbergshoppet Meeting

tack gode gud!

Red ut med Evelina igår runt sjön och skulle upp för backen på ängen, den såg helt smält ut och det fanns ingen is kvar. Men halvvägs upp för backen börjar hästarna tappa greppet och Lady är nästan nere på knäna men kommer upp igen och vi kom upp för backen. Ella gick däremot omkull och varje gång hon försökte resa sig upp ramlade hon bara ihop igen, sen så låg hon bara där så vi trodde att hon hade brutit nåt! Men efter en stund fick Eve upp henne iallafall och när vi kom tillbaka till stallet var hon helt okej, lite skakis bara. Men jag upptäckte att ladys "inflammations-ben" var varmt så jag spolade det lite och la på kylgel osv. Det var även lite varmt imorse när dom skulle ut i hagen men när jag sedan tog in henne på eftermiddagen så var det helt normalt.
Jag ska kolla mer på det imorgon och rida henne lite för att se om det blir varmt igen... om detta är något allvarligt så dör jag! :(
 
Ett år sen denna bilden togs! påskclearround och jag hoppade 50cm x)

Kungsbacka 3 mars

LC | Bed. A:0/A:0 | 0+0 fel | 4e placerad
Han var pigg och glad och hoppade fint. Kom nära några gånger men han var fin iallafall och dubbelnollade. Det räckte även till placering vilket var kul :)
 
LB | Bed. A:0/A:0 | Utgick
Han var loj och gick inte fram, jag fick ingen bra galopp, såg inga avstånd, tappade all galopp till den mest maxade oxern på banan och han räckte inte över och krascha typ sen blev han nog lite skraj och la sig nära och sen nära in på kombinationen också så jag styrde ut honom för han hade inte klarat det och så utgick jag...
 
Sånt händer, det går verkligen upp och ner i LB nu. Känns iaf bra att vänta med LAn, behöver få in bättre rundor i LB. Han är iaf väldigt stadig i LC :)

RSS 2.0