hejdå

Jag och Hanna slutar blogga här nu, (LOL). Men eftersom jag är värsta bloglovern går jag såklart tillbaka till min gamla blogg! -------->  http://zofiaolsson.blogg.se/ <------------
 
Nu lämnar jag denna härliga blogg ;/ 

bloggtorka

Kommer inte på ngt att blogga om. Tommy reds i paddocken idag, han var rätt fin, dom gångerna jag red ordentligt istället för att skratta hahaha. Hanna red samtidigt som mig och då rids det aldrig seriöst...
Imorgon blir det hoppträning för Mich kl 8 på morgonen, taggaråååå. 
 
bloggar mer imorgon, hej svejs.
 

Tog sjön istället....

...för att klättra.


Vecka 25


Helt utslagna!

Hundarna är lika trötta som hästarna efter 3 dagars ridläger.


ryktävlingsvinst!

Vann ryktävlingen på ridlägret och kolla vad jag vann! Världens sötaste ryktkit. Perfekt att ta med på tävling :)


Shoppat lite ;)

Ingen billig shopping direkt men så nöjd!:D ett par supreme high rider stövlar och bow balance stigbyglar!


Senaste dagarna

I tisdags slutade jag nian och vi hade först avslutning och sedan på kvällen var det bal. Jätterolig kväll som verkligen var skitkul på slutet!
 
Sen har jag varit på ridläger onsdag till idag fredag. Är helt slut så ska gå och lägga mig typ nu haha. Haft riktigt roligt dessa dagarna och har tränat mycket med tommy.
Han har faktiskt gått väldigt bra och varit riktigt fin! I onsdags var det markarbete, väldigt fin! Torsdag var det hoppning, fin där men men blev lite loj tycker jag. Fredag hoppning, jättefin och hoppade bra! Avslutade med en bana på 100-115cm. :)
 
Här kommer ett gäng bilder från balen + ridlägret.
 

Klubbjacka

Här är kållereds nya klubbjacka! :)
 

Sommarlov!!

 
 
Idag hade vi avslutning i skolan! Ikväll blir det "bal" så det ska bli kuul:)
 
Idag longerade jag henne lite i paddocken och hon fick travhoppa en liten bom som låg där också. Eftersom det blir läger nu i tre dagar såfick hon ta det lite lungt. Hennes päls var skitäcklig så hon fick sig en dusch också:)
 
Förlåt, detta inlägget skulle kommit ut i tisdags!

Äntligen!

Det är fullt upp för mig denna veckan! Imon är det avslutning och bal på kvällen. onsdag till fredag är det ridläger hemma och lördag till tisdag är jag i London! :)
 
Nu har jag som sagt fått ut en annons på henne och det är kul att så många har hört av sig redan. Hoppas på att det finns en liten ryttare nån stans som vill ha min lilla bitch!
 
Idag blev det uteritt med sofia och linda och Lady var sjukt övertaggad som vanligt rann svetten om henne och hon frustade och studtsade runt överallt.. Jag vet inte vad jag ska göra imon men det får vi se.
 
 

till salu!!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=726749

Anmäld till varberg

Nu är jag anmäld! Fick till det super om jag får säga det själv :P
 
Fredag:  LC Krabbcupen kval.1
Lördag:  LB Krabbcupen kval.2
              LA, avd.B
Söndag: LB Krabbcupen Final, går jag inte vidare till final blir det LC+5, consolation
 
Så fick med min LA iallafall! Super :D

Överskottsenergi

 
Haha stackarn va helt slut idag när jag tog in henne. Men när jag väl kom bort till ridvägarna hade hon hur mycket energi som helst! Jag körde två varv där och efteråt rann svetten på henne! Men de va ett bra konditionspass. Imån blir det paddocken med lite bommar och sånt :)

Lördag

Gick upp klockan 6 idag och åkte till stallet och fodrade hästarna, sedan hem också käkade jag. Sen tillbaka och släppte ut hästarna, tommy trimmade jag ordentligt i paddocken och det gick sådär.
Han var rätt fin, var lite svårt att få honom att gå fram ordentligt, speciellt i galoppen. Hade mycket bommar och han var helt slut mot slutet. Orkade knappt galoppera men pushade då på lite till istället, hehe. Sen travade jag av honom länge och skrittade av :)
 
Nu är jag hemma igen, somnade förut för var så jäkla trött. Om en och en halv timma ska jag tillbaka till stallet och ta in pollarna, sen kl 9 kvällsfodra!
Samma schema för imorgon! Astråkigt är det verkligen men gör det för pengarna och att jag får sommarlov nästa vecka så då får jag sova ut!!!
 
bebis i vintras

Beslutsångest

Imorgon börjar anmälningarna till varbergsmeetinget som jag ska vara med i. Jag vet dock inte vilka klasser jag ska hoppa. 
 
1.Krabbcupen som går i LC, LB, LB
eller
2.Kräftcupen som går i LB, LA, LA.
 
Väljer jag alt. 1 så är det för att jag vill "satsa". Ha en chans att placera sig osv. MEN, jag har ju planerat rätt länge att jag vill hoppa LB LA LA. Men då kommer jag inte ha någon chans att placera mig osv utan då bara gå in och rida för en nolla. Det sa jag på senaste tävlingen att jag måste släppa allt annat och bara rida för nollan.
Det behöver jag inte göra i alternativ 1 utan där kan jag faktiskt gå in i det mer. 
Sen så är det kanske roligare att ta 2an för det har ju varit mitt mål rätt länge...
Jag vet verkligen inte hur jag ska göraaaaaaa. 
 

2 nya designer

Har fixat 2 nya designer nu det senaste, tycker det är väldigt roligt och man blir alltid glad när andra blir nöjda o gla :D
Paryas: http://paryas.blogg.se/
Isabelles: http://ensatsandehoppryttare.blogg.se/
 
Jag gör gratis designer så är ngn intresserad äre bara att säga till!

Prints från film

Världens finaste ponny har jag


Lisebeeerg


Ny hagkompis

Nu har Tommy äntligen fått en ny hagkompis! Har ju varit lite strul för vissa har flyttat, vissa har han inte gått bra ihop med osv men nu äntligen har han fått en förhoppningsvis långvarig en. Baileys, Linas ponny! Superfin är han och även han irländsk.


Dag med kårf

Det har vart en as bra dag med massa folk och hästar! Lady kändes jätte fin trots att det inte gick så bra resultat-mässigt.. Hon hade bra tryck i galoppen och vi fick fina avstånd, ibland var vi inte överräns helt men skit samma.
 
P&J, 80cm - Hon va pigg och frammåt, lite för snabb i en sväng för hon hann inte riktigt med me bakbenen och snubblade till så jag la en volt. Det blev ingen cr men hon va felfri på hinder iaf :)
 
Acumulator, ld- Fortfarande pigg, lätt att svänga och fick perfekta avstånd i början. Petade ner tvåan för att hon va lat. Sen så blev det ett litet missförstånd då jag efter ett hinder skulle svänga vänster men ville ta ut svängen så jag höll om med vänsterskänkeln efter hindret för att flytta henne lite åt höger, men då svängde hon dit istället och jag var påväg åt väster så jag höll på att åka av typ hahahah! Och så självklart så rev hon jokern.. fick ett lite flackt språng där men det spelade ingen roll egentligen för det var bara tre starter så jag kom tvåa hehe :p
 

Uddevalla RF 6 Juni

LB | A:0/A:0 | 0+4 fel
Han var sååååå seg, asså död typ hahah. Fick driva som ett as. Men runt kom vi, fulaste rundan ever. Men han fixade kombinationen och jag svängde snävt på alla dom ställena jag tänkt svänga snävt.
SÅ RIVER VI SISTA HINDRET. varfööööööör typ hhah.. Hade bra tid så hade kommit trea annars, men inte mycket att göra åt det, lite surt dock. Är nöjd ändå.
 
LB+ | A:0 | 8 fel
Började skita braaaa. Mycket piggare denna klassen! Tredje hindret var kombination med oxer in och det har vi haft väldigt svårt för men nu tog han det kanon. Sen fyran hoppa han fin men så var det en linje ner till femman, där han egentligen ligger bra, lite stort men inte farligt. Men så får han för sig att han ska klämma in ett till vilket verkligen inte går så han hoppar ju men hoppar rakt in i översta bommen haha. 
Sen gick det lite utför, kom nära på sexan, sjuan var bra, sen fick jag lite hjärnsläpp och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen så när jag hitta åttan var jag för långt ute i svängen och glider alltså ut och får alldeles för dålig galopp till en oxer så vi kommer nära och han räcker såklart inte över.
Sen nian gick bra.
 
Så det var en bra dag, otur med rivningen i första klassen och jag red inte speciellt bra idag. Ponnyn hoppade fint och vi är ett steg närmare att starta LA igen :)

Snabbt resultat

I LBn rev jag sista i omhoppningen, såklart... Hade kommit tre annars men så är det ibland!!

LB+ rev jag två hinder och båda var mitt fel. Han hoppade iaf kanon:)

Utvärderar bättre när jag kommer hem.


Banbyggare?

Red igenom henne lite idag och hon va as jobbig! pigg och jävlig men ändå inget tryck, död fart typ.. Men jag har verkligen bestämt mig för att ge allt jag har i galoppen det tar död på mina ben men det är det värt! Tycker jag att det är jobbigt så hoppas jag att hon alltid har det dubbelt så jobbigt. 
 
Imorgon är det 6:e juni firande i stallet med kårf. Det är p&j och en liten acumulator hoppning på ld nivå, Och jag fick bli banbyggaren då hehe.. Ska bli kul men hoppas att banan äns får plats i paddocken, knns som att det kan bli lite trångt. Efter detska vi typ stängsla hagar och sånt så det blir en heldag i stallet i princip.
 
Äntligen har jag fått en ny mobil också!! Är helt överlycklig typ så nu blir det massa fler bilder och filmer som jag kan lägga upp!

tävling imorgon

 Ska åka till Uddevalla och hoppa en LB och LB+5. Ska bli väldigt roligt och det blir även våran debut på gräs, så hoppas såklart att det ska gå bra.
Var uppe i stallet och fixade allt och gängade även broddhålen, asjobbigt men så slipper jag göra det imorgon. 
 
Så håll alla tummar för mig att det går bra imorgon :)

visste ni att...

jag HATAR att hoppa oxern på framhoppningar.
 
jag har glömt av banan 1 gång i mitt liv.
 
tommy hoppade helt fantastiskt och var som finast i vintras. Längtar till nästa vinter pga det hehe
 
tommy har asjobbiga humörsvägningar typ. Enda dagen helt cepepigg, andra dagen död
 
jag älskar cola, dricker det typ varje dag helt seriöst
 
nästa vecka går jag ut nian. Har gått med dessa tjejer sen förskolan liksom. 
 
jag har typ ångest inför gymnasiet. ska bli kul men också jobbigt
 
min systemkameras laddare är borta och kamerna har inget batteri. Kul, verkligen

1 poäng

Waooow, Jag och Tommy har fått vårat första poäng någonsin haha. I'm so proud ;) Nej men det var ju lite kul.

Veckan

Måndag - Hoppträning kristian
Tisdag   - Ut, skritt
Onsdag - Paddock, markarbete
Torsdag - Hoppning hemma (6:e juni)
Fredag   - Skritt/vila
 
Nu när lovet kommer så ska jag köra igång med riktig hårdträning så hon är i toppform till försäljningen! :p

Startlista inför Torsdag

På LBn så startar jag som nummer 2, hatar att starta tidigt så det var ju inte så kul. Här är det 18 anmälda.
På LB+ så startar jag som nummer 10. Helt okej. Denna klassen ska bli kuuuuul för det är en A:0 :)
Faktiskt första gången jag hoppar en A:0 :pP:PPppppp

V.23

Måndag: Hoppträning för Kristian
Tisdag: Klättra
Onsdag: Paddocken, lite check inför tävlingen
Torsdag: Tävling i Uddevalla LB & LB+
Fredag: Sporred, typ skritta och trava
Lördag: Kondisträna ridvägarna
Söndag: Vila eller Paddock trim

träningen för Kristian

Var på samma träning som Hanna idag, första gången jag tränade för honom. Han var väldigt bra och kom med bra tips osv. Han är iallafall inne på samma spår som mig och Mich, att få igång hästarna och ha en bra och framåt galopp och hellre trycka av osv men ändå rida snyggt typ. Har ju tränat för lite olika tränare nu det senaste, i vintras osv och dom har det mer varit att Tommy ska vara lugn och jag ska vänta osvosv men det tycker inte jag funkar bra så då har jag varit lite halvt nöjd. Men Kristian var väldigt bra :)
 
Iallafall, träningen gick bra. Tommy var dock trött och lite lam, antagligen för han gått ute på gräs hela dagen och det är väldigt varmt. Men han kom igång bättre mot slutet och då gick det bättre!
Hoppade lite serie, också vanliga hinder. 
En helt okej träning :)
 
Nu ska tommy på hårdbanting iallfall för han är asfet hahah- Vet inte om det är gräsmage eller om han bara svullnat upp av gräset....

Träningen!

Idag var vi iväg och tränade för Kristian Johansson i kungsbacka! Älskar att få komma iväg och träna för nya människor på nya ställen! Han var jätte duktg och gav massa bra tips, och även fast Lady stannade några gånger så var det förövrigt en jätte bra träning :) Det blev en helt annan galopp på henne och vi tränade mycket på att komma ner i sätet och sänka handen, låta hästen ta av och inte jaga iväg mot hindret.
 
Mamma filmade jättemycket men allt ligger på hennes mobil så som vanligt kan jag inte lägga upp någon film...

New

Köpte nya ridbyxor från hööks förut, supersköna och snygga!:)


Söndag

Har varit lite frånvarande dom senaste dagarna, har inte haft tid eller haft ngt att blogga om.
I fredags tränade jag för Maria, traven gick kanon, galoppen mindre bra. På kvällen gick jag Hanna och Natta på bio!
Igår vilade Tommy och han tvättades som sagt, på kvällen var vi och grillade osv med några kompisar.

Idag ska jag rida upp i skogen med honom och bara chilla. På måndag blir det träning för ngn ny tränare i kba:)


Besviken :(

Det gick sådär idag på tävlingen. Inte alls som jag ville eller förväntade mig.. Hon va jätte pigg när vi kom dit och hon kändes asbra men bara sådär så stannar hon på första räcket på framhoppningen. Jag hade inte på mig sporrarna då för hon va så pigg redan så jag skulle se om det gick att rida utan men efter det så tog jag på mig dom och då skärpte hon sig. Det är nog lite konstigt för henne också och det sitter säkert mycket i huvudet för hon tror att det ska göra ont. 
 
Men iaf så hade hon den där konstiga galoppen som hon hade på träningen trots att det var bättre tryck i den. Hon rev en gång då vi kom för nära, och det var rätt irriterande för det gick inte att hitta några avstånd.. Fick även ett "stopp" som domarna såg det men då hon egentligen bara blev rädd för en gubbe med en skottkärra på utsidan så att hon stannade till och backade lite. Dock inte i närheten av hindret.. Tycker att det är lite dåligt på en sån liten tävling men det gör inte mig något, hade vart värre om det var det enda felet man fått och det kanske är en liten tjej eller kille som inte tävlar så ofta och så är det kört bara pga det!
 
Filmen kanske kommer upp nån gång i veckan.. fick inte upp bilderna heller :/

Nyduschad

Tvättade Tommy idag, tyckte han va sådär kul men ren och fin blev han! Tills han kom ut i hagen haha :/ bebis


RSS 2.0