Dagens träning

Hopptränade för Michaela idag, gick inte speciellt bra. Vet inte vad det är men det känns aldrig bra. Det gjorde det i vintras när han var så himla fin men inte längre. Han har släppt i dressyren iaf, där är han superfin!
Hoppade lite banor osv, han var pigg men samtidigt loj. Askonstigt. Hoppas att det var pga värmen. Jag suger. Allt suger. Dålig träning. Dålig dag. Hejdå

Respektlöst!

Jag tycker att det är alltför ofta som det kommer en bilist eller nåt och kör alldeles för fort eller för nära och det är sjukt dåligt! Lady är inte jätte rädd i trafiken men när det kommer en buss som kör 10 cm ifrån henne så kan hon få för sig att hoppa ut mitt i vägen och det är ju livsfarligt! Jag kan dra flera hundra exempel på när jag nästan har blivit påkörd av en motorcykel eller lastbil mm.
 
Men i Söndags var jag och Elin ute på en promenad och hon hade den nya ponnyn med sig. Det gick bra hela vägen tills vi kom till kurvan innan våran grusväg så kommer en motorcykel bakom oss, Fancy började hoppa runt och då gasar han på och typ racear förbi oss... Inte det smartaste han kunde ha gjort i den situationen. Eller idag när jag skulle skritta ut barbacka så kommer en cyklist som cyklar på samma sida om vägen som mig och han svänger inte undan förens han bokstavligen har kört upp i baken! Lady hade inte sett honom så hon fick ett panik-ryck och kutade framåt och jag med min asdåliga balans höll på att åka ner i diket. :(
Det är så dumt när man liksom inte vet hur dom reagerar..
 
 
Jag förstår liksom inte svårigheten med att sakta ner eller bara visa lite hänsyn till oss med djur.. Jag blir jätte glad när en busschaufför saktar ner och vinkar eller svänger undan för en! 
 

Träning

Tränade idag, det kändes jätte dåligt verkligen! Allt gick dåligt.. Hon hade ingen bra galopp alls, den va hackig och det fanns inget tryck i den. Hon bjöd inget mot hindrerna så jag hittade inga bra avstånd så vi kom fel hela tiden! Det enda som var bra är väl att hon hoppade iaf, oavsettvilka lägen hon kom i. Vi fick testa att hoppa muren och det gjorde hon utan att titta på den allls.
 
Jag vet att jag ska ta med sporrar på lördag i alla fall! det kommer behövas... innan så red jag alltid med sporrar åtminstonde i hoppningen, men efter skadan har jag nog aldrig använt dom. Jag vet inte om det är för att hon fortfarande inte är "helt igång" eller om hon behöver mer energi från maten eller om det bara är värmen som gör henne trött. Men det är bara att fortsätta och se om jag märker av något annat för det enda är ju att galoppen har varit väldigt seg och att jag måste ha sjukt mycket ben på henne. 
 

Ösregn, åska & blixtrar

Det fick jag rida ut i. Inte så himla kul, var pisseblöt när jag kom tillbaka. Tänkte att jag rider ut direkt när jag kommer till stallet för att slippa regnet, men så blev det inte :/ Regnade såklart ingenting när jag var tillbaka i stallet..


Fina ponnyn!

Michaela red Tommy idag, han var såå fin. Han har verkligen blivit riktigt fin nu det senaste, skönt :) Känns som en liten spärr har släppt!

Måndag: Michaela red i paddock
Tisdag: ut, sporred typ
Onsdag: hoppträning
Torsdag: ut, klättra
Fredag: dressyrträning
Lördag: ut: ridvägarna, kondis träning
Söndag: vila


Måndag

Red ett jätte bra pass idag! Övade mycket på galoppen då den behöver stärkas en del. Fattningar från skritt osv. Hon har blivit så himla mjuk att rida nu, Det tar inte en halvtimma innan hon kan slappna av och börja sänka huvet längre utan det tar några varv så kan man börja arbeta direkt. Det är en sjuk skillnad! 
 
Jag ska se hur hon är på tävlingen på lördag men tror faktiskt att jag ska lägga ut en annons nu! Hon är jätte fin och hoppningen går ju utan problem både borta och hemma. 
 
Bästa<3

Utvärdering av målen

Målen var för tävlingen på troya var:
 
Mål för LC
* Vara dubbelnolla = klarade inte, rev ett i omhoppningen. Detta tar dock jag på mig för det var mitt fel.
* Få en placering  = Eftersom jag inte var dubbelnolla blev jag inte placerad, annars hade jag blivit det.
* Ha en bra galopp genom hela rundan och känna att avstånden sitter= halvt, gjorde det bästa av situationen eftersom han var trött av värmen. Men avstånden satt bra iaf.
 
Mål för LB
* Komma runt i grunden = Målet var att komma runt, sen om jag rev hela banan spelade ingen roll, bara jag kom runt. Nu nolla jag hela grunden :)
* klara kombinationen = Klarade den kanon! 
*ha en bra galopp och sätta alla avstånd! =  Halvt, hade en bra galopp men kom nära på vissa ändå haha :/ Men överlag var det bra :D
 

Tommy LB christmas show 2012

Här är en film från Grevagården Christmas Show, på lördagen. Hoppade en LB. Blir så arg när jag ser filmen för det är två rivningar (en krasch egentligen haha) men hade jag bara ridit ordentligt hade han säkert gått felfritt.
 
Första rivningen/Kraschen är för att jag har egentligen ett par avstånd, hade jag bara klaschat på lite mer så hade han hoppat. Nu typ trasslar han ihop benen och hoppsnubblar över xD
Andra rivningen är att han blir för pigg och på så jag får inte ut honom i svängen till ett svårt hinder som är lätt att riva. Skulle ridit ut mer där och fått tillbaka honom bättre!
 

Söndagen planer

Idag ska jag ut och gå en liten promenad med Tommy. Hade tänkt att tvätta honom men tror inte jag hinner det, får väl göra det en annan dag. Sen ska jag antagligen åka in till stad med Fille och vara där en liten stund.
Hörs senare :)

Resultat stenungsund 25 maj-13

LC | A:0/A:0 | 0+4 fel
Han var lite loj, men det var väldigt varmt och kvavt så jag förstår honom. Men han piggnade till inne på banan och kom till omhoppning :) Sen missbedömde jag näst sista hindret helt fel i omhoppningen. Kommer snävt ur en sväng och glömmer trycka fram. Jag tror han ska lägga till ett extra men istället så klipper han av alledeles för långt ifrån så rev rätt rejält. Men är jättenöjd ändå :)
 
LB | A:0A:0 | 0+4 fel | 8a av 32
Piggare denna klassen. Fick dock inte alls till avstånden till 2an och trean, därefter flöt det på bättre.
KLARADE KOMBINATIONEN ASBRA HAHA. Det är ju den som har strulat till allt det senaste men idag hoppade han skitfint igenom den. Han hoppade så sjukt denna klassen, kändes som jag flög all världens väg men kändes värre än vad det såg ut. Är faktiskt nöjd med rundan. Målet var ju att komma runt i grunden, vi kom runt hela banan med bara ett ner + en placering på det. & jag satsade verkligen 0 i omhoppningen, kände på honom att han blev trött <3
 
 

Världens bästa

Fortsätter min samling på vita rosetter hahah ;)


På väg till troya


att sälja sin ponny

Tänkte på det som hanna skrev om Lady att hon ska säljas osv. och kom å tänka på hur det var när jag skulle sälja Camaro. 
Först var det inte alls hemskt, han låg ute på annons och även fast jag inte behövde stressa med att sälja honom så blev man så glad så fort någon ringde eller mailade. Tyckte det var kul att dom kom och provred och blev helt överlycklig typ när dom sa att dom ville ha honom. 
Jag hade ju ändå bestämt mig för att sälja honom och ville verkligen gå vidare med en bra D ponny. 
 
Men sen, när vi lämnade honom. När vi va där fick jag seriöst bita mig i kinden för att inte börja gråta mitt framför dom nya ägarna. Camaro sprang runt och gnägga i sin nya hage och mitt hjärta brast typ.. Men jag är så glad att han hamnade hos dom som äger honom nu! Det är helt perfekt. <3

Funderingar

Det känns som att det var längesen som det gick en dag utan att jag tänker på när, hur och till vem jag ska sälja Lady. Det finns tusen fina storhästar som jag bara hade kunnat köpa rakt av om jag bara inte hade en häst redan.. Jag ska iallafall åka med michaela och kolla på en femåring i veckan som hon tycker att jag ska köpa. Får se hur det går och sen fundera vidare. Jag har kollat på försäljningsstall och letat efter folk som är intresserade av att byta och ibland känns det nästan lite desperat :/
Det är inte att jag inte vill ha henne eller så men jag är LÅNG på henne och jag hade redan förra sommaren förberett mig för att sälja henne, och det är lite så att när man bestämt sig för något sånt så vill man oftast inte ändra på sig. Jag är iallafall sån! Nu vill jag gå vidare och inte sitta och traggla med min lilla c-ponny när alla andra har gått vidare till storhäst eller åtminstånde d-ponny.
 
Men jag tror inte att det kommer vara så lätt som jag tror när hon väl är såld.. Jag har haft henne i över ett och ett halvt år och hon betyder jätte mycket för mig!
 
Detta var den fula lilla ponnyn jag fick hem hösten 2011..
 
Hon har ju utvecklats lite iaf!
 

Inför tävlingen imorgon

Tommy står nu knoppad och fin inför tävlingen imorgon. Ska hoppa LC & LB.
 
Mål för LC
* Vara dubbelnolla
* Få en placering
* Ha en bra galopp genom hela rundan och känna att avstånden sitter
 
Mål för LB
* Komma runt i grunden
* klara kombinationen
*ha en bra galopp och sätta alla avstånd!
 
Inga svåra mål, hoppas kunant sätta några iallafall :) Är ju även mountain horse pony cup i LBn!
världens finaste underbaraste ponny. vad du ställer upp för mig <3
 

Lite nytt och frächt

Red ut med Michaela idag. Vi red upp i skogen och galopperade till arga tanten och sen red vi hem igen. Det gick bra och ponnysarna va pigga och glada. Imorgon trimmar jag Tommy lite i paddocken en snabbis, sen ska jag knoppa honom så han är fin på lördag :)
 
Jag fixade även en ny header här på bloggen och fixade lite andra små grejer så nu är det lite nytt. Alltid kul :) Har tyvärr inga riktigt bra hoppbilder.. Vill ju ha tävlingsbilder i headern men har ju typ inga och den på hanna och lady är också den enda jag har haha. Får vänta tills senare tills det kommer mer bilde!

Lugnt idag

Jag segade lite i stallet idag då vi slutade tidigt. Släppte ut Lady i en gräshage när jag gjorde lite saker och det va as lerigt i ingången så hennes ben var leriga upp till knäna... Så jag skrittade bort till sjön och sköljde av dom så slapp jag stå och spola henne i spolspiltan och fick nån stans att rida med.
Imon blir det vila och så ska jag och mamma hämta stövlarna som vi lämnade in på lagning!

hopptränat :)

Hopptränade för Michaela (som också red haha) uppe på mölndals RK idag. Gick kanon, tommy va pigg o gla och hoppade glatt över alla hinder. Sista rundan var väldigt bra och alla avstånd satt osv. 
Känns väldigt bra inför helgen! Hoppar LC & LB då. Vecka 23 hoppas jag att kunna starta en LA om allt känns bra! Därför var det så bra att få komma iväg och hoppa, få känns på deras megapaddock och få en bra galopp! 
 
Först är det Michaela och Fanni, Sen jag och Tommy och sen Hanna och Lady :)

Mycket på en gång

Har jätte mycket att plugga nu sista veckan, därför har inte bloggningen vart på topp. Men när sommarlovet börjar kommer jag blogga mycket! 
 
Vi var på Mölndals RK idag och hoppade lite. Överlag gick det ju bra men fick några stopp pga dåliga avstånd, men det som jag var glad över är att när jag kom på det igen hoppade hon det utan att tveka. Då märker man ju att det inte var för att hon fick ont eller så utan endast mitt fel.. Övade lite konstiga hinder osv. och hon tittade inte alls, kan säga att det nog var mer jag som var mesig om någon. Så himla härligt att få rida på en så stor bana! Man får upp en mycket bättre galopp och kan ta bättre vägar. Så en bra träning helt enkelt inför tävlig då jag bara en gång har sett en så liten paddock som vi har på en riktig tävling. 
 
Vi ska förhoppningsvis börja träna för en annan tränare i kungsbacka nån gång i månaden och då åka till honom. Där blir det ju också en större bana och bra miljöombyte!

Måndags

Det var P&J i stallet i måndags och det gick jättebra! hoppade 80cm så rätt lagom ändå. Fick till nästan alla avstånd och hon hade ett bra tempo, tyvärr har hon en tendens att svänga av direkt efter alla hinder då det är rätt trångt i vår paddock så det ser ut som om jag försöker med värsta omhoppningen. Det blev lite korsgalopp här och där men skit samma.. :p
 
Haha bara så ni vet så är det inte en fettklump på mitt ben utan min mobil!
 
Hahaha fulaste ponnyn i världen :') <3
 

Otur!!

Skulle rida ut idag och när jag hade börjat rida och kommit typ 30 meter så började det regna och åska. Å jag är rädd för åska så vände och gick hem hehe.. Jättedåligt eftersom han ska hoppträna imon. Men bättre det än att han vilar dagen efter en träning, för det är då det blir större skaderisk!

Iallafall så ska vi åka till Ranered imon och hoppa några ponnysar :)


måndag

Kul med en hel vecka igen...
Men den blir rolig i hästväg iallafall :)
 
Måndag- Mich red Tommy, CR i stallet
Tisdag- Chill uteritt
Onsdag- Träning uppe på ranered
Torsdag- vet inte
Fredag- först ut sen paddock
Lördag- Tävling i stenungsund
Söndag- skritt
 
Det gick jättebra när Michaela red tommy idag, han var så fin så :)
Ska åka upp till stallet snart och kolla på clear rounden!
snygga som få

dagens ridpass :')

Förlåt för min frånvaro under helgen men har varit på landet och haft 0 internet + inget att blogga om medans jag är där. Därför har jag inte kunnat uppdatera.
 
Idag red jag i paddocken. Han var faktiskt riktigt fint enda från början, okej inte så fin, han var stel och hård i munnen från börjar men ofta brukar jag ge upp då, men icke idag. Böjde igenom honom ordentligt och han slappnade verkligen av och travade på ordentligt men sänkt hals osv. Så han stretchade verkligen ut.
Sen plockade jag ihop honom och krävde lite mer. 
Gjorde ingenting avancerad idag, red bara på volter och böjde åt alla olika håll. 
Galopperade sen, även där va han fin. Bråkade lite med vänsterfattningarna och kickade lite men så fort jag red ordentligt liksom så var han helt dödens fin. Han blir stark i galoppen men idag kunde jag iallafall rida ihop honom. Han var så himla fin verkligen <3 Helt kär hahahah

Första doppet

Grymt härlig dag igen! Jag promenerade med några andra till sjön med hästarna och Lady blev typ överlycklig. Alla tyckte det va kul och speciellt när det var så varmt. Jag gick i så långt jag kunde och så fick lady gå så långt som grimskaftet räckte och hade jag gått ut en liten bit till så hade hon kunnat simma. När vi kom tillbaka så duschade vi hästarna så nu har hon äntligen fått bort allt vintersmuts och skit!
 
Imån hade jag tänkt rida i paddocken lite, hon har ju tagit det rätt lungt nu fast det märks att hon har varit trött av värmen så jag vill inte köra med henne för mycket. Om jag inte har hört fel så skulle det nog vara en CR i stallet på måndag så då är jag väl med där och hoppar lite. 
 
En stor nackdel som man märker att vi ridmänniskor har är att vi alltid har långbyxor på oss.. vilket är dumt på sommaren om man inte vill vara likblek :p Fotbollsmänniskor osv har ju skorts på sig när de e varmt. Och på tävlig måste vi dessutom ha långärmat, även om det är rätt logiskt och bra egentligen. Det blir jävligt varmt också! Även om man ska njuta av vädret så hade vart rätt gött att ha manegen på sånna här dagar om man hade tänkt att rida ett pass för det är ju mycket mer ansträngande för hästarna när solen steker på dom hela tiden. Och det värsta som finns är att rida på sega eller slöa hästar!
 

Sommar

Idag blev det vila. Hade inte orkat rida ändå haha! Dog typ av värmen men man ska verkligen inte klaga, har solat ända sen jag kom hem så jag hoppas på att bli lite brun ändå :p

Är det samma väder imån så ska jag duscha lady! Har längtat efter att få göra det så himla länge nu... Dom blir så äckliga efter en vinter med massa täcken osv. Speciellt dom som inte blir klippta!


Första tävlingen

Har anmält mig till årets första tävling :) startar bara en ld men om jag ändå ska hoppa samma höjd på CR kan jag lika gärna tävla och försöka få bort mina gamla dåliga resultat. Gör det dock bara på skoj så att hon får in lite rutin igen!


Felfri men ush..!

Jättenöjd med lady idag! Så himla duktig och hoppade allt i alla lägen :)

Dock va det en ganska kaosad dag, jag hade förberett massa i stallet och hade gott om tid, vi kom dit i tid och allt va bra! Men när jag tar på mig sakerna så går dragkedjan på mina stövlar sönder SÅKLART. Så vi satt där och kämpade en stund men fick tillslut rida i mina ridskor och jag KAN verkligen inte rida i bara ridskor, rider inte ens ut utan stövlar. Upptäckte även att jag hade glömt ta med mig spö, tur att man har sån koll...

Fick en bra framridning iaf, framhoppningen blev lite stressig men behövde inte mycket tid på mig där. Kände att mina ben slängde omkring som fan, och när jag kom in på banan blev hon as taggad och sprang ut i alla kurvor så jag fick sämsta sprången... Kom helt cp på vissa hinder men hon hoppade ju!

Kanske lägger ut filmen imån men dör fortfarande på hur fult det ser ut :')


Söte

Från dagens hoppträning :) Sämsta sitsen där dock!


Dagens hoppträning...

... gick väl både bra och dåligt. Eller dåligt gick det inte, mindre bra! Han var fin egentligen, hoppade hela tiden och ställde upp för mig när jag sög. Men det är markarbetet det är fel på, han är förjäklig där och det ska vi ta tag i nu iallafall! Men kombinationen hoppade han suveränt i, och vi kom rätt hela tiden på den.
 
+ han hoppade hela tiden och ställde upp
+ var pigg och inte seg
+ smet inte ut ur kombinationen utan hoppade den superfint :)
- STARK, hängig i handen, har med markarbetet att göra!
 
Så nu är det det vi ska ta tag i, Michaela ska hjälpa mig och rida honom lite mer nu. Så hon rider honom på måndag, sen på onsdag åker vi upp till mölndals ridklubb och lånar deras paddock typ och hoppar honom där sen tävling på lördagen :) NU DU TOMMY XD

pigg och hurtig!

Red ut Tommy upp i skogen, han var räääätt pigg kan jag ju säga. Typ sprang genom hela skogen och jag sitter där och försöker sakta ner honom så att vi inte ska dö. Galoppera lite i skogen och tommy bocka och busa och tyckte det var super kul. Kul för honom, mindre kul för mig som får ducka för alla grenar...
Sen så kom jag till en liten vattenböl med typ, finns ingen väg runt utan man måste gå i den liksom och den är rätt lerig osv. Det är uppe på berget typ så inte bästa vägen precis men a, tommy går alltid i den men just idag fick han för sig att hoppa över den. SKITKUL! Hopp över på andra sidan och jag hamnar helt efter haha, också bocka lite mer där. Sen typ galoppera han på sidan ner och jag sitter och typ ber till gud att vi inte ska dö. Han är så jävla klumpig och tänker sig inte för utan snubblar på allt som finns...
 
Sen när jag kom hem gick jag ut och sprang, DUKTIG. Jobbigaste jag gjort i hela mitt liv typ och jag höll på att avlida. Men tänkte på den goda mcdonaldsen jag skulle få när jag kom hem så gjorde mitt bästa :)
Sen hem och käka donken. Så inte så duktig iallafall men gott vare :D
 
Imorgon blir det hoppträning! Det behövs, har inte hopptränat på en måndag nu typ :O
Förlåt, nu blev det en novell så hejdå

Imorgon

Tyvärr slutade vi jätte sent idag så jag hann inte rida i paddoken så jag red ut och hon var superpigg så fart lär det inte vara brist på imån iaf! Jag är så himla töntig men är typ orolig för att de ska gå dåligt imån och att hon ska börja stanna osv igen... Men de är ju bara 70 cm! Dock har hon alltid haft rätt dåligt tryck på stora utebanor, därför är det synd att jag missade inomhussäsongen. Men jag ska inte komma med annat en en bra inställning imån för detta har jag väntat på i ett halvår nu!
 
Eftersom jag inte har tävligar osv att göra outfits för så får jag göra en till imån :)
Hann inte göra en "outfitbild" så tar alla saker separat..
ska testa mitt nya pannband! :D
 
 
Vet att byxorna inte matchar med något men de får va då jag har lite brist på ridbyxor just nu..

trött

Jag är så fruktansvärt trött, vill bara ligga i min säng hela tiden och skita i att åka till stallet. Men klockan är snart halv sju och Tommy ska ridas så bara att bita ihop.
Ska rida ett pass i paddocken, tänkte ha pluppbettet så hoppas på att det går bra :) 
Älskar verkligen min hästs man just nu

Lugn dag

Ännu en regnig dag.. red ut med en tjej i stallet, pisseblöta va vi när vi kom tillbaka och jag upptäckte också att min jacka INTE va vattentät! Slutade tidigt idag så jag kunde ta de rätt lungt, städade skåpet och pysslade lite typ. Mich har fått hem två nya ponnysar så jag kollade lite när hon red den ena. Jättesöta men rätt skygga än så länge. Inte så konstigt med allt nytt och dom kom ju i stort sett direkt från irland.
 
Imån rider jag nog igenom henne lite snabbt i paddocken om den inte är bokad annars hittar jag på något annat bara så att hon inte är helt oriden innan onsdag.

Ale-Jennylunds RK - Utvärdering

Framridningen var i en egen paddock vilket var bra. Den var dock lite stenig men ja, man skulle ju bara rida fram så det var okej!
 
Framhoppningen var väldigt stor och därför fick vi va rätt många inne på framhoppningen, men det var inte alls jobbigt eftersom den var så stor! Mycket bättre tyckte jag för då fick man lång tid på sig att hoppa fram :)
Dock blev paddocken väldigt tung vilket jag hatar...
 
Banan var bra, dom fixade underlaget väldigt bra. Körde med en sånhär tillplattar grej och vattnade banan, och detta gjorde dom precis innan jag skulle in och hoppa på LBn så blev väldigt glad hehehe. Men banorna var rätt roliga och bra :) 
 
Personalen var bra, stog aldrig ivägen för mig iallafall ;)
 
För övrigt en bra anläggning, hört många som sagt att dom gillar Ale och det gjorde jag med! Kommer iallafall åka tillbaka på fler tävlingar där! :)

Tillbaka igen

Det är inte meningen att de ska bli sånna här uppehåll men jag har haft fullt upp hela helgen! Kul har det vart för det mesta iaf:) I torsdags hände inget speciellt vad jag minns men jag red iaf i paddocken och det gick sådär. Hon var rätt stum och motvillig i traven och skritten så jag började tappa tålamodet så jag fokuserade istället på galoppen och då gick hon jätte bra!

I fredags var det hoppträning för mich. Hon red först och kände igenom och jobbade lite och det gick skitbra! Hon sa att hon märkte stor skillnad sen sist och att lady är mycket lättare att jobba med även om hon fortfarande är lite jobbig i början. Sen hoppade hon några språng och de gick också bra. När jag skulle hoppa upp så va hon ju jätte taggad så det blev inte så bra när jag skulle försöka jobba henne. Hoppningen gick bra för mig med, fick några hemska språng men för det mesta var hon jätte duktig! Hon är mycket lättare att hitta avstånden på nu och hon har fått en annan slags språngkurva, för mig gäller det att vänja sig vid det för jag hamnar ur balans i landningarna ibland vilket är väldigt jobbigt!

Jag har iaf fått bra tips och saker att träna på nu och så är det bara att tagga för onsdag! :)

Anna var med och fotade lite så här är lite bilder, hahah ignorera ladys hoppteknik och att vi kom nära så jag fick köttbulle sits x)


hjälmproblem

Ska snart inskaffa mig en ny hjälm men vet inte riktigt vilken jag vill ha. Står mellan dessa två iallafall och just nu lutar jag mot charles owen (vänster).. Men vet verkligen inte vilken jag vill ha.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boxskylt

Nu har Tommys boxskylt kommit!!:)


Hoppat!

Hoppade själv idag i paddocken, mamma var med och höjde osv. Tommy var kanon, pigg och glad och sög mot alla hinder! Hade en liten bana framme med en kombination. Gick inte 100 bra men han stanna inget och rev inget. Jag rider så dåligt när det inte är träning så kunde typ inte bedöma ett enda avstånd kändes det som... Men tog några språng på 110 iallafall för att få in känslan och jag måste hoppa lite högre för att jag ska kunna hoppa det på tävling. Men det gick bra ändå och vissa språng var verkligen kanon!!

Imon ska jag se om vi kanske kan åka till svensk ridsport, vill prova samshield shadow matt hjälmen, tycker den är väldigt fin ;)


bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

bloglovin

 Följ min blogg med Bloglovin
 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/4270255/?claim=f9jj54yzrbe">Följ min blogg med Bloglovin</a>

 

hur fort planer ändras...

Är verkligen besviken! I vintras debuterade jag LA. Planen för våren var att vi skulle börja snällt med LC-LB som han var relativt stadig i och ca. v11 skulle vi gå tillbaka till LA igen. 
Nu är det vecka 19 och vi är fortfarande inte tillbaka på LAn. Det är så segt, känns som att jag tävlar och tävlar utan att komma någon vart. För jag vet att jag inte kan starta LA igen förrens jag fått ordning på galoppen för det är det som stoppar oss. Han måste få en bättre galopp för att kunna klara sig runt banan. Jag får inte det trycket i honom som Michaela får och det är det som jag försöker att få fram.
Men nu är mitt mål att till 25 hoppa en LA. För efter det är det meeting v.29 och då vill jag verkligen vara med i den cupen som går i LA :) Så får hoppas på det bästa nu och träna träna träna!! :)
Så ska jag fan se till att nå mitt mål!

dålig daaaag

Dagen har varit seeeg. Haft 3 prov idag så min hjärna är helt slut, + att det har regnat regnat och regnat. Började rida i paddocken men gick ut efter ett varv i trav för den var förjävlig. Började rida sporred men han var så jävla jobbig, hoppa i dikena och bockade mig ur sadeln och galoppera på tvären och blääää så jag orkar inte rida mer så gick hem igen innan jag hade kommit så långt.
För vet att om jag rider när jag är på dåligt humör så slutar det aldrig bra men nu fick han röra lite på sig iallafall... 
Imorgon blir det dressyrträning, får hoppas att det går bättre då. Idag var verkligen en sådan dag då jag bara vill lägga ridningen på hyllan. Men icke, bara kämpa vidare!!

Regn och kallt :(

Fick gå från skolan till stallet i bara skinnjacka och regnet öste ner. Det är egentligen inte jätte kallt fast det blir ju det ändå.. Tog in lady och hon skakade jättemycket och jag tyckte så synd om henne så hon fick vila idag, vi sköt ändå fram träningen till fredag så denna veckan blir det lite konstigt planerat.
 
Om det inte är allt för blött i paddocken eller regnar lika mycket som idag så ska jag rida i paddocken imån. Så det blir ju bra att jag får rida igenom henne innan träningen och så!
 

Tisdag

Hade tänkt rida i paddocken idag och rida igenom henne lite men det var fullbokat hela eftermiddagen så jag red ut istället. Det var nog lika bra för det märktes att hon va trött av värmen!
Ska träna för mich imån, lite hoppning/markarbete och så tänkte jag att hon skulle få hoppa upp och känna på henne med. Det är helt sjukt att det nästan har gått ett halvår sen jag tränade sist! ska bli kul iaf och taggar för nästa vecka då det blir cr i kunsbacka :)
 
Har köpt ett nytt bett nu, det blev pluppbettet då jag käde att de var det enklaste. 
Jag och sofia va och tog livmodercancer-sprutan idag så jag har ont i min arm nu :( Den gjorde faktiskt jätte ont och jag som redan är rädd för sprutor! Annars har det vart en grymt härlig dag, galet varmt och det känns redan som sommar typ :D
 

Vaarmt!

Helt sjukt va varmt det va idag då! Det ska dessutom bli ännu varmare imån så då får det bli naken-premiär för Lady haha. Red ridvägarna idag och galopperade massa, men faktiskt inte bara race utan tränade på lite tämpoväxlingar och sånt som man inte får plats med i våran plutte paddock. 
Betade henne lite också och blev galen! Så fort hon började äta så lyssnade hon inte ett skit på mig utan drog iväg till alla gräsplätter hon kunde hitta. Så nästa gång blir det kedja på henne ;)
 

vecka 19

Måndag; Vila
Tisdag: Paddock
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Paddock
Fredag: Paddock
Lördag: Tävling eller uteritt
Söndag: promenad 1 timma

Vilodag

Skrev ett inlägg som tydligen inte kom ut igår.. Min mobil samarbetar gärna inte med mig. Red iaf ut igår och gjorde lite allt möjligt, klättrade, racade "badade" osv :) De va kul och längesen som jag va ute i skogen och luffade då jag har varit så rädd om hennes ben!

Idag har jag jobbat massa med transporten och nu är vi nästan klara, äntligen! Den har faktiskt blivit jättefin så lite tråkigt att jag kommer behöva sälja den snart... Lady fick vila idag och imån blir det ut tror jag.


Ale-Jennylund Resultat 4 Maj

LC | A:0/A:0 | 0+0 fel | 9a av 45 starter
 
På framridningen var han sådär jobbig som han var dagen innan tävlingen, bet fast i höger och inget stöd på vänster så försökte böja igenom honom och ibland släppte det men det blev inte mycket bättre.
På framhoppningen var han jättefin och bjöd fint mot alla hinder. Kom nära på räcket i början men sen släppte det och alla avstånd flöt på bra!
 
Inne på banan var han pigg och fin men började att dumma sig så att han inte lyssnade på mig utan la sig nära och kröp intill hindrena och så får han absolut inte göra. Haha, så blev arg på honom där en gång och smiskade till han och då blev han arg tillbaka kan man säga ;)
Men efter det släppte det bättre. Det var bara 6 hinder i grunden och 4 i omhoppningen så omhoppningen började  väldigt fort men den flöt på bra. Tog alla vägar jag tänkte att jag skulle ta och det räckte till en liten placering.
 
Alltså jag var seriöst nervös innan jag skulle in på banan. Jag fick stå utanför och vänta och blev skitnervös hahaha. Brukar aldrig bli nervös när jag ska rida tommy men nu blev jag det och tror det har att göra med att det gått så dåligt det senaste och jag ville så gärna att det skulle gå bra.
Tror inte jag andades under hela rundan för efteråt fick jag spyreflexer, asäckligt och hemskt!!! :( Men var så glad att vi kommit runt banan aahhahha ;D
 
LB | A:0/A:0 | ute.

Han kom ut lite för tidigt från transporten så det blev en jävla lång väntan. Tommy som från början varit taggad började bli väldigt trött vilket jag förstår. Sen inne på banan var han trött, det kände jag av men vi kom rätt på alla hinder och han var ändå fin, fram tills 7AB. Då han hoppade A men smet ut inne. Första gången förstår jag, vi kom nära in och han hade antagligen inte klarat det på ett bra sätt. 
Andra gången kom vi bra in men jag tror han tappar lite fart och inte räcker till så han smet ut igen -.-
Så tror att det beror på det, för hemma hoppar han bra i kombination så han kan ju hoppa det... Men det blir lite hejsvejs på tävling. Öva öva öva!!!
 
Film från LCn. Ingen stilrunda precis men whatever, gjorde allt för att komma runt utan stopp:)
 

Placerad!

Blev 9a i LCn av 45 starter så det var inte så dåligt! 12 placerade!:) fin var han, utvärderar mer sen. LBn gick bra till kombinationen, as usual ;)


Kärlek till min häst<3

Idag va en bra dag! :p Red ett pass i paddocken och provade ett annat av sofias bett. Haha stackars häst, fast de är ju bra för nu har jag hittat ännu ett bett som va sjukt bra på henne! Hon blev väldigt mjuk och stilla i munnen och det fukade jätte bra i galoppen då hon tog ett gott stöd istället för att bromsa upp sig eller sakta av när man tog i henne. Det är även ett väldigt snällt bett som hon verkade trivas bra med, så nu är väl ända problemet att jag inte vet vilket jag ska köpa.
 
Det blev ett riktigt mördar pass men det va as bra väder och det gick ju jätte bra så inget att klaga på egentligen. Fick jobbat mycke med galoppen och de gjorde hon jätte fint, arbetade verkligen igenom sig!

Morgondagens outfit

Imorgon åker vi som sagt till Ale-Jennylund och tävlar. Ska hoppa en LC, känns det skitbra ska vi kolla om man kan efteranmäla sig till en LB.
Såhär kommer vi se ut iallafall, s n y g g t !
  • Schabrak från Anna Scarpati
  • Kavaj från Kingsland
  • Swarovski armband & pannband från Santa cruz
  • + Charles Owen hjälm & Tretorn falsterbo stövlar (passar egentligen inte till men har bara dom just nu :( )

Är man någonsin nöjd?

Om jag tänker hur jag är när jag rider tommy så är jag verkligen aldrig nöjd, i stort sätt. Antingen är han för pigg eller så är han för seg. För hård i munnen, eller för mjuk och tar inget stöd. Seriöst, vad är jag nöjd med egentligen?
Tror många känner igen sig i detta, det är svårt att vara nöjd. Men sen tror jag även att det är bra att man inte är nöjd hela tiden. Tänk om jag skulle rida runt och alltid vara nöjd och tycka att allting hela tiden är perfekt, då skulle jag ju aldrig komma någon vart för jag kan inte se vad jag gör fel och det är ju inte heller bra.
 
Det är viktigt att hitta något där mitt emellan tror jag, men det är också det som är det svåraste. Jag är otroligt grym på att bara ta ut det negativa med allting. Även fast tommy hoppade fint alla rundor förutom en så hakar jag upp mig på dendära mindre bra rundan, vilket är dåligt. Jag vet att jag behöver ändra på detta men det är inte det lättaste. Michaela har vart på mig rätt mycket om det att jag ska ta ut det positiva först och fokusera på det och SEN kan man ta det som är mindre bra.
 
Vi har haft sånhär mental träning i KÅRF och då har hon pratat med mig om att jag ska skriva ner 3 positiva grejer och 1 negativ om dagen ridpass och detta sättet är faktiskt väldigt bra. Det är svårt att hitta 3 bra grejer men lätt att hitta en dålig men när man tillslut kommer in i det så blir det inte så himla svårt.
Sen så tror jag att det är viktigt för hästen också, att hur dåligt det än går att man klappar om hästen och ger godis för dom kan också ha dåliga dagar men dom ställer ändå upp för oss! 

Sjuk som vanligt!

Hoppningen gick helt okej igår. kollade på filmerna efter och det såg mycket bättre ut än de kändes för jag var helt ur balans efter hindren vilket gjorde att hon bara svängde av och sprang iväg från mig osv. Hon hoppar ju bra och så men det blir lite lamt och slappt då det är så lågt och jag vill att hon ska anstränga sig oavsett vilken höjd hindret ligger på! Men jag ska iaf försöka få in en liten träning för michaela nästa vecka, så kan hon samtidigt hoppa upp och känna lite på henne då det va ett tag sen!
 
Filmen tar ett tag att klippa ihop då min dator behövde uppdateras och lite sånt.. 
Idag skrittade jag ut en stund barbacka. Gick till stallet tidigare då jag va sjuk och det va as härligt väder! Hoppade för första gången upp på henne brabacka utan pall eller hjälp haha! det gick inte jätte bra så jag fick tillslut ner henne i ett dike så att jag stod typ en halvmeter över henne :p Hoppas till gud att ingen såg det...

Torsdagens dressyrträning

Dressyrträning idag som vanligt för Maria. Gick både bra och dåligt idag och Tommy var en riktig djävul om jag ska vara ärlig. Först och främst så red jag på pluppbettet vilket jag tror han tyckte var obehagligt. Ville inte alls ta stöd på vänster, han brukar egentligen inte ta så mycket stöd på vänster men idag var det verkligen hemsk, det gick inte att få honom att ta stöd typ..
Men iallafall så han var mjukare i munnen på detta men han slängde mycket mer än vanligt och tyckte nog det var lite äckligt.
Så vi jobbade mycket med att försöka få honom att ta stöd och att jag inte skulle hålla så mycket på höger och blabla, haha. Asså jag vet ju att jag måste träna men det är så irriterande för jag kan verkligen inte sluta hålla i höger, känns helt omöjligt... :(
Men öva öva öva!!
Galoppen var hemsk som vanligt, kändes som jag flängde runt på en kossa. Han sparkade förjävla mycket, var så jävla arg på honom. BITCH TOMMY!!!! Haha nej men han var lite grinig idag :)

Tommy LA debut

Har inte fått upp filmen förrens nu. Bättre sent än aldrig.
Filmen från grevagården i vintras då han gjorde sin första LA i hela sitt liv. Så fin var han, peten han gjorde var hans egna fel haha, liten slappis :)
 

Bilder på Michaela och Tommy


CR resultat

Michaela hoppade som sagt tommy på 1 meter idag. Såg kanon ut, dom fick tyvärr ett ner men spela roll när rundan var kanon :)
Häääääääär kan ni läsa lite mer utförligt om det!
 

stövlar

Vill verkligen ha ett par nya stövlar men kommer inte ha råd att köpa ett par innan jag får sålt mina pioneer.
Har två par pioneer stövlar i stl.36 & 37 som bara ligger och skräpar. Har haft massa som mailat på dom men helt plötsligt slutar dom höra av sig och man ba hopp, tack för den. Nej men väldigt irriterande är det!
 
Så sen vill jag köpa ett par nya stövlar då och här är dom som intresserar mig mest!
 
Dom som jag är sugen på mest är De Niro stöveln längst till höger för den har en hög båge och ser ut som parlantin fast är billigare hehe. Men De Niro stöveln i mitten är också sjukt snygg och lite mer utstickande så jag vet verkligen inte. Får prova dom när jag verkligen ska köpa ett par helt enkelt ;)

Fullt ös

Hann inte blogga igår tyvärr... Dåligt av mig men de va en händelserik dag hehe :) Idag ska jag hoppa lite så mamma ska filma! Ska försöka få upp en lite film idag eller imån.

Ska försöka hinna köpa bettet denna veckan också, kanske gå till Börjes på lördag och käka lite tårta haha. Dom firade tydligen fyra år iår så dom skulle ha lite erbjudanden osv! :)


dagens planer

Idag så är mina enda planer att jag ska åka till Kungsbacka med Tommy. Michaela ska hoppa en runda med honom på deras CR. Antar att det blir 1 meter. Film kommer att komma upp efteråt :)
Så nu har jag då några timmar här hemma innan vi åker till stallet så då ska jag äta, softa och kollar på desperate housewives :) 
Hoppas alla hade en bra valborg, det hade jag iallafall!
bild från tommys första CR i somras i kba

RSS 2.0