Paddock vs. Uteritt ? Varför ?

hmmm... Det beror på vilket humör jag är på. Uteritt när Tommy är en liten djävul att rida i paddocken (vilket han är för det mesta hehe) & paddocken när han är duktig och arbetar på bra.
Paddock eller manege för att jag älskar hur gött det är efter ett riktigt bra pass med hästen, när båda är nöjda och glada liksom.
Uteritt för att jag är lat och orkar inte ta tag i mina och tommys problem inom dressyren..
 
Ska börja träna dressyr för Maria på torsdag BTW. Känner bara att jag kommer dö, kan inte ens sitta ni på honom och vad gör man på en dressyr lektion? SITTER NER. Jaja, måste ju ta tag i det någon gång.
 

finaste tränset på marknaden

Det måste nog vara Dyons Anatomiska träns. Så satans fint, och jag vet inte ens varför haha. Det liksom bara är fint utan att jag kan säga varför. GIVE ME NOW. Synd att det är dyrt för jag är fattig som ett litet as just nu.
Finns att köpa för 2449:- HÄR

Gbg Horse show 2013

Längtar enormt! Jag funderar på vad jag ska köpa där osv. jag önskar bara att jag kan ha lika myket pengar iår som jag hade förra året.. hahah jag gick typ loss och köpte mig ett par stövlar och massa saker! så det är ju bara att spara nu. Jag har ju lite mer tid på mig iår iaf då det är i april istället för februari, fast jag hade hellre haft det i februari som vanligt eftersom att det typ inte finns något att se fram emot på ett tag. Januari, februari och mars är nog dom tråkigaste månaderna på året! 
Stövlarna var nog mitt bästa köp under 2012, är fortfarande kär i dom :))

:(

Min absoluta favorit hästblogg läggs ner. Sämsta som hänt. Bella är den ryttaren som rider BÄST av alla bloggare! Har nog aldrig sätt någon rida finare, helt sjukt verkligen! Folk är ju helt pantade som flippar över en sådan grej hon skrev. 

Träningen

Tommy var superfin idag på träningen för maggan! Pigg och glad och framåt. Drog iväg lite ibland och gick utåtställd i svängarna för han drog mot hindrena så det var irriterande. Hatar när dom går utåtställda haha. Men han hoppade bra som tusan iaf så det var ju bra.

Va rätt simpelt, hindrena var uppställda i ett sicksack mönster i mitten osv. Fick tänka på att inte rida iväg honom mot hindrena som kag kan göra ibland (hehe) utan vänta och då märkte jag hur mycket bättre sprången blev :)


värme

Idag var min ponny på snällhumör! Synd bara att jag inte utnyttjade det :p Nu börjar det bli varmt också, vilket gör mig på bra humör. Fast jag får lite damp för jag vill ju så gärna klippa Lady för hon har fått massa regnskorv och börjar se ut som en skogsmulle. Men gör jag det nu så kommer hon få onödigt mycket överskottsenergi och jag vill gärna inte att hon springer över mig när vi är ute och går.. Veterinären sa iaf att jag kunde få recept så att jag kan köpa lite lugnande till henne när hon ska klippas eftersom jag kommer få göra det själv. Jag är liite orolig för hur det kommer bli, vill ju inte att det ska bli helt hackigt och fult :/ 
 
Hahahah såhär såg hennes första klippning ut förra vinten! Jag skäms lite...

Söndag

Idag blir det en lång skrittur med Tommy och Fanni. Jag går med tommy och mamma med fanni. Över 1 timma ska vi gå. Veckan blev inte riktigt som jag hade tänkt. Han har varit helt bäng i huvet. Stegrat och bockat helt sjukt mycket och jag har känt över honom och han har ju inte ont någonstans eller så. + att han stegrar när jag bara går med honom och då kan han ju inte ha ont om han bara ska promenera?
Iaf så har jag inte kunnat rida honom för jag orkar inte ramla av haha så jag har longerat honom istället. Man kan ju säga att han behövde göra av med energi för han bocka och bralla loss.. ;)
Men så red jag igår och då var han typ konstig för så fort jag bytte varv så ställde han sig men det hade han inte gjort dagen innan när jag ridit lite lätt.
Så jag vet inte riktigt om det är att han är dum eller om han har ont :( Men det kan ju vara att han har sträckt sig när han busat så vid longeringen därför ska vi skritta låååångt idag.
 
Ska iallfall åka till magganträningen imon och kolla hur han känns, annars får vi avbryta bara!

lycka

Skrev inget om hur det gick igår men kan bara säga att det blir minst två veckor till. Kotan var nästan läkt och dom trodde att den skulle vara det nästa gång iaf! Men eftersom knäet nästan var samma som förra gången så fick hon en extra stark spruta där, dom kollade till och med en extra gång på röntgenbilderna för att vara riktigt säkra men där såg allt jätte bra ut. Nu är jag trött på dethär! Jag har inget att blogga om, min redan ultradåliga kondition blir om möjligt ännu sämre och det är bara jätte tråkigt att vara i stallet.. tur att det alltid finns roliga människor att prata med där! Lat som jag är så promenerade jag med henne i paddocken idag men i övermorgon ska jag gå ut och riskera att dö bland bilarna, men jag ska försöka hitta någon som kan göra mig sällskap :s

vecka 4

Måndag: Skritta, jag leder honom.
Tisdag: Skritt och trav i manegen
Onsdag: Ridvägarna??
Torsdag: Tommy vila, Fanni paddocken om den inte är stenhård.
Fredag: Kravlöst i manegen
Lördag: Långt skrittpass
Söndag: Skritt, Fanni paddocken?
Som ni ser blir det en väldigt lugn vecka för Tommy! :)
 
På måndag nästa vecka ska jag prova att träna för en som heter Maggan, Annie har tränat för henne så jag hoppas att hon är bra så att jag har ngn att träna för medans Michaela är borta :)
Fick superfina bilder av ingela. Jag, mamma, Mikkan och Ingela var ute på en skritttur så ingela fotade lite :) Får se om jag lägger alla bilderna i ett inlägg eller om jag delar upp dom lite här och där :P

Spöanvändning

När är det rätt eller fel att använda spöt? Vid vägring? Innan hindret? För att få hästen att gå fortare?
Det har ju varit ett jäkla tjaffs om hur man ska använda spöt när hästen vägrar. Domare som ropar ut i högtalaren bara för att ryttaren smällde till hästen på bogen. Jag anser att man kan lägga på spöt om hästen är dum. Inte om det är ryttaren som gjort massa missar så att hästen stannat.
Sen gäller det ju att ryttaren är tillräckligt duktig och smart att veta när det är rätt att använda spöt och när det fakiskt är fel. 
 
Två konstiga regler om spöanvändning är att man inte får använda spöt efter man blivit utesluten, och den andra är att man bara får använda spöt för att förhindra olyckor.
Så om nu hästen stannar först en gång för att den är dum men jag tycker att det är lugnt och kommer en gång till men hästen är dum och stannar igen. Ska jag bar okej det är lugnt hästis och klappa och gå därifrån. Där kanske hästen ska ha en lite klatch på bogen för att den ska förstå att det är inte okej att stanna. Men nädå, för om man använder spöt efter den andra vägringen då får man tillsägelse av domaren!!
Jag menar inte att jag tycker att man ska spöa upp hästen för det är aldrig okej, men jag tycker att man får säga till den när den är dum men så fort man säger till sin häst så ska alla gå loss och skälla ut en. Jag menar, hur många har aldrig använt spöt på sin häst?
 
Jag rider i stort sätt aldrig utan spö, dels så tycker jag det är så jäkla obekvämt att hålla tyglarna utan ett spö, dels så tycker jag det är bra att ha ifall det faktiskt behövs. För helt plötsligt så är man där utan spö och hästen börjar ignorera dig som ryttare och då kan faktiskt spöt vara till hjälp.

Sen så har jag ingen respekt för ryttare som använder spöt som bestraffning, alltså att man tex. efter en dålig tävling står och slår sin häst. Alla har dåliga dagar, även hästar och bara för att man så himla gärna vill vinna så ska man inte bli sur på hästen för att det inte gick hela vägen. 
 
Sen gillar jag inte hur människor lägger ut detta:Hästar är det enda djuret på jorden man har tillåtelse att slå..
Typ som att bara för att vi rider med spöt så slår vi våra hästar. Man kan rida ett pass utan att använda spöt bara att det finns där ifall man skulle behöva det. Shit pommes, folk behöver chilla lite.
 
Alltså tycker jag att allt beror på hur man använder spöt och när man använder det! 

26. Första gången du tävla ? Hur gick det ?

Jag tar första gången jag var på en lokal tävling då! Det var med Camaro 2010. Han var 5 och B ponny haha.
I första rundan LD, så stanna han två gånger men jag var nöjd av att ens ha kommit runt banan. I LC så vägra vi ut oss hahahahhaha. Om man tänker tillbaka nu så var vi ute lite förtidigt med honom, skulle vänta tills han blivit 6 men vafan, ingen skada skedd ;)
Det var min B ponnytid det för sen en månad senare typ blev han C ponny.

kba clear round

80 cm
Började med att hoppa 80 eftersom han inte hoppat sen förr förra måndagen. Tommy va pigg iaf och fin. Men jag red lite kasst så fick inte till avstånden  så kom typ halvstort hela tiden osv.
 
90 cm
Världens finaste var han här, pigg och glad och hoppade som tusan! Fick sån underbar känsla och tror nog att detta var våran bästa runda!:)
 

CR

Världens bästa nolla båda rundorna!!<3


hheheh

Förlåt för dålig uppdatering men kag har helt enkelt varit lite upptagen!
Imon ska jag iallafall till Kungsbacka och hoppa clear Round så lite mer update kommer imon!:)


Stallhelg

Denna helgen är det stallhelg för mig så i morse gick jag upp 06.15 för att ge hästarna mat, och kl 08.00 för att ta ut dom! Mamma ska iaf hjälpa mig med insläppet och lite av sakerna idag så att det går fort och så blir det att åka upp åtta ikväll igen. Hittade lite saker i stallet för ett tag sen som jag inte vill ha längre så jag håller på att lägga ut annons på dom, fast jag tror fan inte att nån kommer köpa det haha! Annars är mitt liv händelselöst just nu, man hinner inte riktigt göra något när man måste åka till stallet var fjärde timma typ :p

25. Vad tycker du är viktigt när man köper häst ?

Att man trivs med hästen.
Att den är frisk
 
Det är nog det.. Man ska aldrig köpa en häst som man inte besiktigat. Fyfan om det visar sig att hästen är skadad... :(
 

Mål osv..

jag kommer skriva om mina mål med lady osv men känner att jag vill kunna komma igång lite först så att jag kan komma på något realitiskt. för jag vet ju inte hur mycket jag kommer hinna med eftersom jag har tänkt sälja henne till sommaren/ senare i vår. men jag kommer iaf göra ett sånt inlägg :)

15 januari

Red i manegen idag. När jag gick dit var han lugn och bussen som vi mötte var jättesnäll så han körde i slowmotion förbi så tommy flög inte i luften för en gång skull hehe.
Men sen fick han ngt ryck i manegen, han var helt förjävligt pigg. Kunde typ inte lätta på tygeln för då drog han iväg i racer trav så fick hålla på och ge och ta typ hela tiden. Så såfort jag lätta fick jag bromsa direkt:(
Sen typ låg han ner i svängarna på galoppen och var allmänt jobbig.. Men lite fick han nog arbetat.
 

23.Ditt favoritmärke

Hmm.. till mig så är det Kingsland och HV polo tror jag och till hästen är det alla möjliga märken!! :) Kan inte välja för det är så mycket som är snyggt!!

21. Om jag fick välja, vem hade jag sålt min häst till/lånat ut för tävling?

Isabella Nilsson! tycker hon är så himla duktig ch får alltid ut det bästa hos hästen. Hon verkar ha ett väldigt bra tänk osv.. :)

22. 5 saker du gillar och ogillar hos din häst

+ Han hoppar bra!
+ Han är buuusig hoohoh 
+ pigg, (och knäpp i huvudet) :P
+ lätt att lasta
+ Vägrar inte
 
- Kan bli lite respektlös
- Han är väldigt dominant och blir elak mot hästar som han fattar att han kan bestämma över.
- Står inte stilla när man hoppar upp från marken, asjobbigt på tävling där det inte finns ngn pall :(
- När man tar in honom och han är helt mongo så lyssnar han inte när man säger till honom.
- kommer inte på en sista grej

tävlingsplaner..

Ååh har världens beslutsångest. Hade ju tänkt att vara med i Sveland Cup, men samtidigt som två av kvalen går så ligger det ett meeting mitt emellan dom som jag verkligen vill åka på.
Så jag kan inte åka på en tävling helgen innan och inte helgen efter heller för det blir för mycket men det är då Svelandkvalen ligger... 
Sen vill jag alltså åka på ljungby meetinget. Då tänkte jag att jag kan ju åka på ljungby nästa år då och kanske satsa lite mer på Sveland cup nu när jag är på den nivån. Men meeting är ju himla bra för då kan jag ju försöka få in lite kval där liksom... 
Men blä jag vet inte.. Får se haha. Fan skit att Sveland ligger just dom helgerna :(
 
Det är så många bra tävlingar detta året och alla ligger ju typ samma helg vilket betyder att jag måste plocka bort massa bra och roliga tävlingar :(
Menmen, det löser sig..
 
Har iallafall anmält mig till årets första tävling, 23 Februari i Ängelholm. Hoppar LC och LC+5 så det blir en perfekt start för året :)

Helvete då!

Just nu har jag en känsla av att allt kommer fucka sig med tävlingar osv. för även om hon visar sig vara frisk nästa vecka så har jag fortfarande ingen stans att sätta igång henne på.. Jag kommer inte hinna vara med på några kungsbacka clearruonder och jag kommer säkert inte hinna vara med på sveland heller vilket jag verkligen har sett fram emot! :( Så snart står jag där och det är sommar och vi har typ hunnit hoppa lc, jag kommer inte få några pengar för henne eller inte få sålt henne alls och jag kommer inte ha råd med någon storhäst.. haha såhär deprimerande är mina tankar för tillfället :p Mitt liv hatar mig säger jag bara!
Jag behöver lite nya bilder på henne nu! alla är typ från förra vintern :/
 

21. Mitt mål med ridning

Har la inget direkt mål med ridningen utan bara att jag hela tiden ska fortsätta att utvecklas som ryttare.
Har inget att jag vill komma till OS eller ngt sånt haha, som det ser ut nu ska jag ju inte ens ha storhäst. Så jag har inget stort och roligt mål.
 

New in..!

Jag och mamma åkte till hööks för att kolla lite.
Med oss hem fick vi en HV polo tröja till mig och ett träns till Tommy :)

Tommy v.3

Måndag: Rida ut
Tisdag: Manegen
Onsdag: Manegen
Torsdag: Rida ut
Fredag: Vila
Lördag: Skritta
Söndag: Kungsbacka Clear Round
 
Man får inte hoppa i manegen därför kan jag inte hoppträna ngt eftersom paddocken är frusen. Därför måste jag komma igång med Clear rounderna så att han hålls igång i hoppningen också!
finaste camaro

Waah

Har tillfälligt slut på bloggidéer! Lady har varit mer cp än vanligt sen vi kom tillbaka från veterinären.. Hon har dessutom bytt hage till Tommys gamla och jag säger bara att det ligger en förbannelse över den hagen! Precis som Tommy så har lady dampat och stegrat och hållit på när man ska ta in henne-.- man blir ju lite trött ibland haha! Hon har faktiskt aldrig varit dum när man tar in henne, pigg men lyssnar när man säger till typ.


Tråkiga inlägg

Mina inlägg är inte roliga just nu. Förlåååt för det men har lite bloggtorka!! Ska fixa videon på min och Hannas utmaning så att den kommer upp till helgen!
Och hoppträningsvideon vägrar ladda upp på youtube så den kommer väl när den kommer, ni lär väl märka det. ;)

Världens roligaste bild bland allt tjöt


Cepeee

Tommy var värre än värst idag..! Vi var nära att dö. Hehe så fort der kom en bil så flög han ut i vägen och bocka och stegra osv. Sen red jag i manegen. Han var fin, stark men fin :) bocka i galoppen haha.. Gillar inte att han börjat bocka för Camaro ramlade jg typ alltid av när han bocka.
Sen så var han jobbig när jag gick hem med, som till manegen men jag överlevde!


vilodag

Idag får tommy vila, brukar egentligen inte låta han vila dagen efter träning men det regna och jag hade lite bråttom i stallet så det blev helt enkelt så..
Men imorgon tänkte jag rida bort till manegen och bara jogga honom lite lätt för att få bort träningsverken.
 
Fredag: Rida Ut
Lördag: Trimm i manegen
Söndag: Rida ut eller Trimm i Manegen 
 
Film från gårdagen hoppträning kommer imorgon för internet cepar så får inte upp filmen på Youtube :P
<3 apgammal bild, men fin ändåå <3 ;)


Har blivit duktig

Nu när det går så fort att vara i stallet så hinner jag med massa andra saker som man aldrig orkar eller hinner med att göra, putsa tex. haha! har städat mitt skåp osv även städat hemma och det händer typ en gång om året. ska antagligen få rida en av hästarna i stallet på söndag, kul :D Nu har jag också köpt mig en "stallboken" så att jag kan skriva lite efter träningar och även hålla koll på hovslagare och sånt. Har inte orkat med det innan men nu känner jag mig mycket mer motiverad till att planera träningarna bättre och sen tror jag att det är kul att se tillbaka på och se hur man utvecklas :)
Tjockis!

hopptränat

Hopptränade Tommy idag för Michaela, vi klämde in en träning innan hon åker till Thailand.
Tommy var pigg som satan, herregud. Travade fram och vi gjorde lite travövningar osv och han var stark som en idiot, kunde inte sitta ner på honom för han blev bara trippig då och var JOBBIG. Hehe.
Sen Galoppera vi lite och Tommy bocka, det var kul. Sen hoppa vi lite studs och han bara drog järnet och lyssna inte speciellt mycket på mig men han var så roooolig!!! Haha typ lyckligast i världen för även fast han typ sket i mig och körde sitt egna race så var han helt underbar att sitta på för det verkligen lös om honom :)
 
Film kommer imorgon kanske, om jag är snäll :P

ett halvår

Har ägt Tommy i ett halvår nu! Eller 20 december hade jag haft honom i ett halvår men whatever.
Kollade tillbaka på gamla bilder och såg att han hade faktiskt musklat sig väldigt fint! Lite kul att se för jag tyckte ju lixom han var fin i kroppen när han kom (haha) men nu är han superfin.
 
* mer muskler över rygg
* mer muskler över rumpan
* smalare :D
 
För övrigt så är den en stor skillnad att rida honom nu. Även fast han kan bli stark som en oxe så har han sina riktigt fina stunder också :)
Andra bilden som är ny tycker jag dock inte om för han har pelhamet och blabla men man ser att han har förändrats i kroppen!
 

Jahopp

På bättringsvägen men INTE frisk än. Två veckors vila till och en ny kur med metacam. Och så inleder vi veckan med två dagars boxvila, hon fick iaf springa av sig lite hos veterinären.. Som tur va sa dom att det är ovanligare med en kur än två så hon är ganska normal ändå!


Lastade!

Nu är vi påväg till Åby så jag skriver sen hur det gick :) lite nervös är jag ju..


serie

Byggde upp en liten serie i paddocken. Det tyckte tommy var kul. Typ galoppera järnet när det bara var bommar. Sen så blev det lite fel med avstånden för trodde inte han skulle vara så pigg så fick länga hela tiden tills det blev någolunda bra :)
Såklart ska han kunna korta sig också och gå lugnt osv men det är detta vi vill få fram av honom och då ville jag inte plocka bort det roliga. 
 

5 Januari 2013

Red i manegen idag.. På pelhamet! Han var fin men lite flaxig med huvudet så det var lite irriterande men annars var han bra. Det jag inte gillar med pelhamet är att han får en väldigt djup form och det vi vill ha av honom nu är att han ska gå i en lite kortare form. 
 
Bilderna suger men ljuset i manegen var sämst.. :(

föreläsning

Var på en föreläsning idag då på stenungsundsbaden. Frank Vitai var där och höll i den och jag tyckte att den var skitbra :D Han typ fokuserade på hur man mår och hur man ska arbeta vidare genom det osv. 
Att hur viktig det är att man mår bra i hjärtat typ och att man inte ska stressa. Var så jäkla mycket så jag minns inte allt... hehe.
Intressant var det iallafall, han är mentalcoach till vissa OS ryttare som Minna telde osv, rätt coolt :D 
 
Vi har ju varit på två föreläsningar och båda har varit skitbra. Dom har varit rätt olika och om man ska bedömma dom så var den första mer positiv och väldigt rolig då man skrattade typ hela tiden.
Denna var mer typ mer om känslor och sådant men man blev lite chockad av vissa grejer han gjorde. Så om ni någon gång ska på föreläsning för honom, tveka inte för han var grym :D
 
 

Stenungsbadeeeen! :D

Nu sitter vi och väntar på föreläsning i god tid som vanligt! Kan inte sluta längta efter lunchen haha.


hejhej

ingen bloggning idag förlåt men kommer upp en challenge snaaaart.
Hanna är hos mig nu :):)::):):):):):)::)):

Resten av veckan

Fredag: Rida ut
Lördag: Manegen
Söndag: Bommar i paddocken.
 
Kommer rida mycket bommar framöver, alla möjliga olika övningar. Nu ska jag fokusera på styrka och kondition. Mycket galopp också kommer han hoppa mycket studs osv. :)
Eftersom Michaela åker iväg till Thailand i typ 2 månader så får jag fixa mina egna hoppträningar hehe.. 
 

Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

hmmm... då är jag alltså 35. Då ska jag bo i typ Hollywoos eller något annat nice ställe i en fet jävla lyxvilla, vara gift med en snygg rik man som jag är superdupermega kär i. Tillsammans ska vi ha världens sötaste unge<333
Jag ska vara lycklig och nöjd med mitt liv :D

Trimmtrimm

Red Tommy i manegen i dag. Tog pelhambettet idag. Orkade inte med en stark och jävlig Tommy idag nämligen. Men han var en liten ängel på pelhamet.. Så fin!! Red lite basic, ökade och minskade traven osv. Han gjorde riktigt bra ökningar.
Haha han var även riktigt pigg idag. Ett perfekt pass egentligen. Det behövdes:)


Idag ska jag..

Typ inte göra någonting, snart ska jag till stallet men jag red igår så hon får stå idag. Sen så kom jag på häromdan att jag fortfarande inte har mockat ur transporten sen vi va på åby... Så jag lär ju få göra det idag så att det inte fryser på igen! Om jag känner mig tillräckligt amitiös så kanske jag gör iordning hagen ordentligt, sen måste jag tejpa vattenhinken osv. Världens slavgöra blir det idag alltså. Annars så ska jag nog bara chilla på livet lite och typ kolla på film resten av dagen, jag känner mig som världens mest osociala person!

15. senaste hästsak som jag har köpt

Hoppar över lite av frågorna för dom va inte så roliga...
Senaste saken var nog klippmaskinen som jag köpte av en i stallet som sålde sin häst och skulle göra sig av med alla sina saker, 500 kr köpte jag den för! fast det är ju en liten för ansikte och ben, men ändå :))

2013

Tänkte att vi startar upp det nya året med en ny design här på bloggen! Dock blev jag inte nöjd hehe men det får va sålänge! 
 
Här kommer lite mål för 2013!
  • Ha "stadiga" rundor i LA.
  • Kvala Tommy till MSV.B
  • Kvala Tommy till Ungponny SM (krävs två felfria MSV.B)
Sen mina mål
  • Komma igång med träning, hehe.
  • Öva upp mitt tålamod..
  • Bli nogrannare med att planera varje ridpass och sedan hålla mig till det!
 

Jag vill träna nu!!

Åh va tråkigt det börjar bli att vara i stallet nu.. Igår red jag i paddocken med grammanen, skrittade ju bara men bara att få rida i paddocken kändes typ underbart! Idag fick hon sig en ordentlig borstning och lite trim på manen. Hon har tappat rejält på sina muskler, rumpan har blivit helt kantig och ryggen har smalnat igen. Känns lite tråkigt med tanke på hur mycket jag har kämpat med att bygga upp hennes rygg :( 6 dagar kvar... Taggad som en mongolid är jag! Våren 2013 ska vi äga.


RSS 2.0