Dagens dressyrträning

Hade dressyrträning idag för Maria. Tommy var väldigt spänd och hård i munnen. Han ville inte alls slappna av i början. Vi jobbade mycket med olika serpentiner och då kände jag att jag faktiskt fick igenom honom. Sen när vi skulle galoppera började han dumma sig med att stanna och resa sig osv men så sa Maria att jag skulle få honom att respektera min vänsterskänkel och så gjorde vi en liten övning och sen gick även galoppen kanon.
Flyttade även för skänkeln och tillslut flyttad han sig jättefint :) Har ju ett problem att jag släpper yttertygeln och håller för hårt i innertygeln och Maria är på mig varje träning om dendär jävla tygeln haha. Men det är bra! Behöver någon som är jättepetig med allting och just nu får jag ut så himla mycket av träningarna.


Mys

Red ut en sväng för de va så himla fint väder! Nästan varmt till och med. Första gången iår som det gick att rida på ängen så jag tog vägen förbi där.
Passade på att ta lite öronbilder när man ändå höll på:p


Startlista inför söndag

Nu har startlistan kommit upp inför söndag. Inte så mycket startande, iallafall inte i LC, bara 11 st och 3 placerade.
I LBn är det 22 st och 6 placerade.
Startar i mitten på båda klassern, startar helst sent så då är mitten ändå helt okej :) Eller egentligen så spelar det faktiskt inte så stor roll för mig vart jag startar, ibland så vill jag mest få det överstökat och då är det skönt att starta  tidigt. Det som är skönt när man är först är ju att man inte har ngn stress, eftersom man är först så har man ingen tid att slå. Men om man verkligen vill typ tävla och vinna så startar jag hellre sent så man vet vad alla andra har ridit på för tid.
 
 

Animos nya kavaj

Här är Animos nyaste kavaj. Tycker den är väldigt snygg och gillar dessa glitterdetaljer. Jag skulle väldigt gärna ha den marinblåa eftersom jag redan har en svart kavaj!
Kostar 4295:-

Målet

Nu när jag har varit tvungen att ta det lungt med Lady och inte fått galoppera nåt osv så har jag fokuserat på att behålla lunget i steget, få henne att slappna av och gå lättare i form. Det har gått jättebra och jag märker verkligen resultat nu! Jag ska fortsätta träna såhär och förhoppningsvis så är hon ännu bättre tills jag ska sälja henne så att det inte bara är jag och Michaela som kan rida hnne i form... Jag menar inte att jag är bäst och ingen annan kan rida min häst men hon har varit väldigt svår att hitta knapparna på och därför blir hon svårriden på marken. 
Nu vill jag bara att det ska gå lika bra i galoppen och även hoppningen framöver!
 
Hahaha på tal om inget så upptäckte jag precis hur fult kavajen satt på mig i början! usch :s

svar..

Okej.. inte för att jag förstår din fråga riktigt, tycker den är lite konstig.
Men om jag tycker min häst är perfekt så tycker jag det. Sen tycker inte jag att han är perfekt hela tiden, men just där så var han perfekt, på bilden. Så om jag tycker det betyder inte det att alla andra också måste tycka det.
 
Fattar inte varför man inte får tycka om sina egna saker liksom. Det är så töntigt att om jag har gjort ngt bra eller vad som helst så är det fyskam att berömma mig själv. Samma sak som nu, att man inte borde säga att sin häst är perfekt. TOMMY ÄR HELT JÄVLA PERFEKT, FINNS INTE ETT ENDASTE FEL PÅ HONOM.
Nej men skoja. Alla får la tycka som dom själva vill såklart.

boots

Asså boots på hästar kan verkligen vara bland det fulaste som finns. Eller jag tycker det är fint att ha på bilder och jag själv använder boots ibland liksom men när hästar går med boots så ser det jättekonstigt ut. Dom får liksom värsta klumpiga hovar så det ser ut som dom inte kan gå normalt.
 
Men såklart är vissa boots bättre än andra. Professional choice boots tex knäpper man på ett annat sätt och därför känns det som att dom blir smidigare. Men sånnahär jättespretiga och 5cm tjocka ser ju jättekonstigt ut när hästarna springer med, haha...
 
Luddboots är dock väldigt snyggt... även fast dom också blir lite klumpiga.

Vila

Tommy vila idag men här får ni lite söta bilder istället från idag.

 


Falbygdens HSF utvärdering

Framridningen var sådär. Dom hade en som såg till vilka som fick komma in på framridningen vilket var bra men det var ingen hel manege utan bara en liten volt typ från framhoppningen vilket gjorde att det var trångt och inte gick att rida fram ordentligt. Speciellt eftersom Tommy höll på att sparka en massa vilket gjorde att jag inte vågade galoppera bredvid ngn eftersom alla red så jävla nära inpå.
 
Framhoppningen var bra, dock tyckte jag att det var lite förmånga där inne. Eller egentligen var det inte det men alla red hejvilt och det var stressigt och irriterande och jag blev väldigt stressad till andra klassen då dom råkade släppa in en person före mig bara för att jag inte hann dit så då fick jag vänta och fick mindre tid på mig att hoppa fram och tommy började dumma sig så det blev lite jobbigt där ett tag :(
 
Banan var bra. Underlaget var helt okej, inte dåligt. En ny manege så manegen var stoooor. 28x65 tror jag den var. Rätt så roliga banor och fina hinder :)
 
Personalen var trevlig, sa lycka till osv och skötte det mesta bra förutom lite där vid framhoppningen men det var inget stort liksom!
 
För övrigt en väldigt bra anläggning. Eftersom manegen var ny så fick man ett väldigt mycket bättre intryck och det var god lunch=tacos!! Funkade kanon och det var kul att tävla där :)

Härligt!

Passade på att rida en stund i paddocken idag igen, skrittade först ut och jobbade bara igenom och travade lite i paddocken. Hade inte gramanen idag och antog att det skulle gå åt helvete som vanligt då.. Men nej! Hon skulle bråka lite i skritten först och ville inte alls, men så började jag trava lite så gick hon som en klocka!
Så himla konstig är hon, men bäst ändå så jag är nöjd med henne idag också :)
 
Hahaha de e typ denna formen som hon brukar ha...

Paddock

Idag fick jag äntligen ett "ordentligt pass" i paddocken! Hon var jättefin och jag kunde arbeta i både hög och låg form och hon var inte alls så hår i munnen som hon brukar så jag är verkligen nöjd! Imorgon blir det uteritt med elin, lite trav och lite skritt. Älskar att solen har börjat komma fram och smälta all is!

visste ni att...

...jag HATAR när folk på tävling vänder sig om för att kolla om dom rivit hindret. Asså verkligen hatar, blir arg när jag ser folk göra det och vill bara skrika ut över hela banan att dom är dumma i huvet.
 
...jag har världens sämsta tålamod. Verkligen jättehemsk för man måste ha tålamod bland hästar. Men jag jobbar på det ;)
 
...jag blir jättelätt arg. Asså kan bli arg för att mamma eller pappa frågar om jag vill ha min jacka på tävling typ. Stackarna... tycker synd om mina föräldrar ibland. Jobbar på det med, haha ;)
 
... jag ÄLSKAR COLA OCH OBOY. Verkligen älskar, speciellt Cola. På tal om att älska cola så köpte jag och min kompis cola för över 400kr under Januari månad. Ouupsi.
 
...älskar men ändå hatar att tävla. Säger hela tiden att jag aldrig mer ska tävla men så blir det inte för det är så roligt. Säger typ alltid så efter en dålig runda.

Bilder från tävlingen

Första gången pappa fotade med min kamera osv. så därför inte dom bästa bilderna. Men slängde upp alla möjliga hopp, haha bättre än inget iaf ;) Sen så gled schabraket bak asmycket ifall ni undrar :(

Haha sitsen..vettefan vad som hände :P kom ju bra på hindret..
Asså ååå kolla var perfekt han ääääääär!!!♥
 

Sorry!

Har haft skitmycke att göra denna helgen så därför har jag inte bloggat nåt.. Lady har vart galet pigg och det har inte riktigt gått som jag har velat, nu har jag fått trava i en vecka men det har inte vart fem minuter sammanlagt ens! Det är is överallt och jag har ju inget manegekort så jag får göra det bästa av situationen och hellre ta det försiktigt än att hon skulle råka sträcka sig eller nåt!
 
Kom på att det faktiskt är mars nästa vecka vilket betyder vår!<3 
Så förhoppningsvis smälter det snart för om en vecka ska jag få börja galoppera också! Jag ser faktiskt fram emot det jättemycket och jag tror att Lady kommer tycka att det blir kul också, det blir ju ingen racefart men hon kommer ju få springa av sig iaf.
 
Jag fick några jättefina bilder som Lisa hade tagit från ridlägret i sommras tror jag! Men jag sparar dom andra till andra inlägg :)

Falbygdens HSF 24 februari

LC | Bed. A:0/A:0 | 0+0 fel | 10 av 32 starter
Asså Tommy är så knäpp, I KBA så är han galen och jättefin och idag var han värsta lugn. Fin ändå men aa, vill ha honom mer framåt ändå. Sen var han jättespänd denna klassen, lyssnade inte på mig så jag red som en kratta och la honom i skiten. Men vi gick dubbelnolla ändå och det var ju ändå rätt många starter.
 
LB | Bed. A:0/A:0 | 0+5 fel | 5a av 17 starter
Mycket finare här, lyssnade på mig så fick till alla avstånd osv. Sen i omhoppningen så satsade jag faktiskt^^ Sen var jag så dum så till kombinationen så tog jag en väg som alla tog, asså inte jättesnäv men ändå kortare osv. Men jag och Tommy får alltid lite problem med kombinationen på tävling så vi kom helt fel så han smet förbi vilket var väl bra för annars hade vi antagligen kraschat. Men kom igen och han löste det fint.
Så fick 4 fel + 1 tidsfel för fick ju lägga en volt men kom iallafall 5a :)
 
Så ändå en helt okej start på säsongen, inte dom bästa rundorna vi gjort men spela roll :)
 

Påväg hem:)


taggar årets första tävling!

 
Tommy står knoppad och klar i boxen, hans man är ju helt söndersliten av halstäcket så var tvungen att knoppa annars skulle han sätt förjävlig ut, han var superfin i knoppar<3
Åh det ska bli så kul! Senast var ju i december på christmas show. Många som startar årets första tävling denna helgen så det känns bra! Var orolig att jag skulle börja förtidigt men det blir kanon. Han får ju lite paus sen till sommaren igen.
 
Red igenom honom idag, han var fin. Trodde han skulle va superpigg eftersom han vila igår men han var lugn. Gick dock emot min skänkel vilket var irriterande så sporren åker på imorgon. Är han galen inne på banan tar jag av dom på andra klassen haha. Han får ju sina ryck ibland. 
 
Kommer iaf bli superkul, har aldrig varit i falbygden men deras manege är stor vilket är bra. Hoppas på fina och felfria rundor imorgon. Iallafall i LC, LB vill jag inte ha mer än 4 fel i.

outfit på söndag

Såhär kommer jag och Tommy se ut på söndag i Falbygden. LC & LB


trött

Tommy fick vila idag för jag var så jäkla trött när jag kom hem från skolan så somnade och sen när mamma kom hem så hade hon jobbat över och var jättesen så båda va döda så ah, stallet fick fort idag.
 
Igår så tränade jag för Maria, gick asbra. Han blev dock ofokuserad några gånger men fick verkligen hjälp med mitt "problem" att han vägrar gå på en volt för då stannar han och protesterar med stegringar. Så han började med det och försökte men Maria bara berättade hur jag skulle göra så gick det asbra sen haha. Men det som är så jobbigt på dressyrträningar är att han har inte riktigt styrkan att gå i en bra och bärig galopp så galoppen är liksom inte långsam dressyrgalopp precis hehe. Men det kommer, får ut så himla mycket av dressyrträningarna just nu!!

Fiin!

Här är bilderna! Man ser ju knappt nån skilland här haha mest på huvudet bara men det syns mer i verkligheten.
 
Hon hade börjat bli trött redan här så bilderna blev inte så fina! :p
 
Och efter!
 
Nu vet jag inte varför min dator ska va så elak och vrida på alla bilder men jag hinner inte fixa de nu :/
Hoppas man ser ändå!
 
 
 
 

Scapa!

Nu har jag bestämt mig för att jag SKA köpa ett scapa schabrak iår! Antagligen på horse show, men om jag hittar nåt någon stans och känner att jag måste köpa det då så får jag väl göra det. Vet dock inte vilken färg än..
 
Dessa är väl dom som jag tycker är finast av dom som fortfarande går att köpa!
 
 
 
 
 
 
 
Men jag tror ändå att det står emellan det turkosa, ljusblåa eller kungsblåa (det sista).
 
 

Sverige...

Usch! Blir så sur över vädret just nu, kan det inte bara smälta bort och stanna så? Nu när jag äntligen får börja rida så kan jag inte göra det pga vädret! Jag åker omkring som världens jävla bambi i stallet. 
Men det är iaf kul att ha tillbaka "gamla Lady" hahah hon har blivit galet pigg sen jag klippte henne! 
 
Kollade på TDB och upptäckte att Div 1 börjar snart! De var ju egentligen tänkt att jag och Sofia skulle va med där... Fast vi hade nog inte fått ihop ett lag ändå så det gör inget :p
 
Bohuscupenlaget hoppning förra året!

Hoppträning idag

Har hoppträning idag för Maggan. Hon fixade så jag kunde hoppträna idag istället för nästa vecka efter tävlingen. Red han ordentligt igår så förhoppningsvis är han lugn idag :)
Uppdaterar efter träningen. Pappa kär så blir ingen film iaf.


Jaja

Blev inte några bilder idag heller hehe. Klippte hennes man och svans iaf men jag har blivit kär i pannluggen nu så den stannar! dessutom passar den bättre nu när hon är så naken i ansiktet ;) travade typ 20m idag haha! Hon va grymt stel och konstig i början men slappnade av jättefint sen och blev aspigg när backen närmade sig så jag fick sakta av när hon började studsa. Jag är mer än nöjd med klippningen, tyvärr va halsen till det nya täcket lite stor.. men hon klarar sig! 

Pioneerstövlar säljes

Säljer två bar pioneer ridstövlar!

Bild 1 - strl.36, 1100:-
Bild 2 - swaroski vid märket, strl.37, 1200:-


Uteritt

Idag red vi ridvägarna! Tommy tyckte nog det var riktigt skönt och han skötte sig kanon. Bockade och busa lite men han skulle inte överdriva och cepa utan det var roliga bockningar, sånna som han får göra ;)
Red två varv så att han förhoppningsvis skulle bli lite trött.
Imon blir det tillbaka i manegen.. också taggar vi inför tävlingen på söndag, första på året :)


Klippt!

Nu är hon klippt! Bilderna kommer imån dock för jag hann inte ta någon bild efter. Klippte iaf hela ansiktet och hela frambenen men lämnade halva bakbenen, hon blev jättefin verkligen utan all päls i ansiktet! Snäll var hon också hahah, inte så konstigt eftersom hon typ sov...


Oxe

Kom till stallet senare idag för jag var i stan hela dan och alla hade redan vart där så det var helt öde! Skrittade ut barbacka med hackamoret då de var ett tag sedan och det gick inte så bra.. hon lyssnar verkligen inte på det!
Så fort jag försöker bromsa henne drar hon bara ner huvet och blir as stark istället. Inte för att jag kommer rida henne seriöst på det men det är ändå jobbigt att hon ska hålla på. Hon har även blivit helt konstig när hon går för segt och jag ska skänkla på henne för då stannar hon bra. Bara står där helt utan anldning och jag måste typ få ryck på henne innan hon börjar gå igen! Sist hon gjorde det försökte jag ha tålamod och bara fortsätta skänkla på tills hon lyssnade men det tog 5 minuter innan hon började gå igen -.- 
 
Imorgon blir det klippning så jag ska försöka komma ihåg att ta med mig systemkameran så att jag kan få lite bättre bilder!

Horsemanship

Idag var Norah Kohle hos oss och hjälpte mig med Tommy. Hur jag skulle göra osv. Han var en väldigt fin häst som var väldigt lik hennes egna sa hon. Han är lite osäker och försöker därför dominera och sånnahär hästar, så fort dom får lite dominans så tror dom att dom är bäst i världen och kan bestämma över allt och alla, haha. Men han skötte sig. 
Fick hjälp för hur jag ska göra när han dummar sig och innan jag beger mig ut på vägen med honom så ska jag ta det hemma i paddocken typ. Men det ska inte vara dumt och jag ska inte behöva säga till honom på det sättet att han tror att jag ska bestämma över honom, utan det ska vara lek liksom och det ska vara roligt.
Så det var jättebra och vi ska boka in en till tid!

Deltar i bloggtävling


Hv polo Vår/sommar kollektion

Inget slår ju deras turkos/bruna kollektion men detta var inte dumt alls! Ett plus för att dom tar in lite rött för det har inte riktigt varit något man sett hos dom tidigare! Hissar nog faktiskt hela kollektionen, tycker bara att det var lite onödigt på det sista schabraket att sätta en så stor logga som ändå inte kommer synas.. 
Detta blåa var lite tråkigt dock...
Hahah måste säga att jag älskar dessa strumporna! As snygga :)
 
 

Ambitiös idag

Skrittade sporred idag men eftersom jag inte orkade gå med henne (pga. träningsvärk) så tog jag sadel och hela köret! Jag jobbade henne i en låg form hela tiden och hon va jätteduktig verkligen! Även när jag släppte på tyglarna så gick hon och arbetade själv haha! tror hon har saknat det lite med.. så hon kommer nog ha täningsverk imån hon också.
 
Förlåt förresten för den dåliga kvaliten på bilderna men som sagt så suger min telefon...

Glad alla hjärtans dag!

Antar att vi får köra lite mainstream! :)

Dressyrträning 14 februari

Vet att sånahär inlägg suger att läsa men det 'är mest för min egna skull. Dom som vill och tkr det är kul kan ju läsa ;)
 
Tommy var fin idag! Lugn och vilade mycket mer på steget och det tyckte Maria var jättebra. Lite stel i ryggen såg Maria men det visste vi ju redan om men bra att hon också ser det.
Gjorde mycket volter och flyttningar för att få honom mjuk och stretcha genom hela kroppen. Sen skulle vi galoppera och då började han tjura ihop och sparka. Men Maria berättade hur jag skulle göra och tillslut gick det bra. Ingen fin galopp men just nu får jag bara fokusera på att få honom framåt i galoppen så han inte sparkar eller bockar.

Ny sadel

Prestige golden star!
I stort sätt helt ny, använd 3 ggr innan vi köpte den och den passar Tommy helt kanon. Det var den som vi fick med från sadelprovningen.


Träningsvärk!

Sorry men internetet har laggat ett tag och jag känner att min bloggning från mobilen inte blir så seriös så de har vart lite dåligt.. Iallafall så fick jag rida en häst igår, woho! Paddocken var ridbar så jag fick köra ett pass där, han hade inte blivit ordentligt riden på ett tag så vi var båda lite stela :p Men det gick helt okej, jag har aldrig ridit honom förut så det va kul att pröva en ny! Han är inte riktigt min typ av häst men ändå jätte trevlig och jag gör det gärna igen :)
Man jag kan ju säga att jag känner mig tusen gånger stelare idag! Jag har träningsvärk i hela kroppen.. och jag har en känsla av att jag kommer få mer nästa vecka när jag börjar komma igång med Lady!

0 ideer

Har suttit jättelänge och försökt komma på något att blogga om men det står helt still i mitt huvud. Igår så var jag och Hanna på bio och idag var jag hos Becca så därför har jag bloggat dåligt. 
 
Tommy red jag i manegen igår. Han var stark och jobbig i munnen men sparka eller bocka inget iallafall.
Idag red jag honom i manegen också. Fin i traven men i galoppen studsa han skit mycket och sparkade och höll på. Sen flög han iväg i en bockning så var nära på att flyga av. 
Orkar verkligen inte med honom. För massören sa att han inte har ont och vi har bytt sadel och allt så jag vet verkligen inte vad det är med honom. Bockningarna är ju antagligen för att han är pigg men just att han sparkar...
Någon som har någon ide vad det kan vara?? Iallafall så ska jag träna dressyr för Maria imon så får se hur han är då. En som vi känner sa att deras häst också håller på såhär och att dom också kollat upp med massör osv men att han inte heller hade ont.. Så vet inte, får se helt enkelt! Hoppas att han slutar och blir NORMAAAAL!!!!

Inplanerade tävlingar

Som det ser ut nu så blir det såhär, sen kommer det kanske ändras osv.
 
V.8 Falbygden LC & LB
v.9 Kungsbacka LC & LB
v.11 Kungsbacka LC & LB eller LB & LA
v.13 Billdal (Sveland cup) LC & LB eller LB & LB+5
v.15 Jönköping LB & LA
v.18 Ale-Jennylund (Sveland cup) LC & LB
 
Såhär ser det ut än sålänge :) sen efter sveland cup ska jag få in mer LA!

hoppträning 11 februari

IDAG FLÖG JAG AV TOMMY FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Hade nyss hoppat upp och han var väldigt pigg och folk höll på att bära fram hinder men så bestämde sig tommy för att leka rodeo så han satte fart och var helt vild. Flög upp och ner haha och tillslut flög jag av rakt in i väggen, sköööönt. Nej men det gick bra, fick inte ont eller ngt sånt utan hoppade upp direkt och sen gjorde han en sån rodeo omgång igen men då flög jag inte av utan fick fram honom igen.
Sen var han väldigt fin och hoppade bra och lyssnade helt ok. Dock red jag så dåligt... Alltså är inte van vid denna nya sadeln så jag typ flaxar och blööö... Men jag lär mig väl att rida i den tillslut, om vi då köper den :)
 
Här är en ful film när jag rider värre en värst. Men tänkte att det kan ju vara roligt med en liten film. 
skulle vara trav in i början men min häst är rebell så han tog galopp istället.
 

Tut tut


Horsemanship

Hur kommer det sig att jag har haft två månader av skrittandes och ledandes och ändå har en extremt ouppfostrad häst när man är ute och går?! Nu har jag en vecka kvar av promenerande och jag ska fan ta tag i detta! så med tanke på att jag dessutom har lov nu så utser jag detta till min horsemanship vecka! 
Med lite tobbe larsson inspiration så ska min ponny vara en ängel i slutet av veckan. Tyvärr så har jag extremt dåligt tålamod vilket är en nackdel när man håller på med hästar men det blir något att jobba på också :)

storhästar

Jag kan ju inte låta bli att kolla på storhästar, även fast jag inte ska ha någon.
Nej men får se, är ju långt kvar tills jag ska sälja tommy :)
 
här är iaf två fina som finns ute på hästnet.

måndag

Älskar lov för idag fick jag sova uuuut!!! Idag ska jag och Tommy hoppträna för Maggan. Igår när jag joggade honom hade han världens träningsvärk från massagen men han hade ett helt annat steg när jag red honom :O
Men får hoppas att han är pigg o gla idag!


Sadelskåpet

Jag kom på att jag glömde visa sadelskåpet som mamma byggde till meetiget! Det är inget att skryta om kanske men det funkar faktiskt jätte bra och det är as stort så det är jätte mycket plats i det :)
Vi satte medvetet bara in en sadelhängare eftersom jag aldrig kommer ha två sadlar till en häst och den dagen som jag har två hästar kommer jag också ha råd med en transport med sadelkammare eller ett nytt sadelskåp!
 

Till stallet!

Ska åka till stallet strax, min pappa måste följa med för min häst har pajat en stolpe i hagen som tillfälligt har blivit lagad med grimskaft.. jag vet inte hur det ska gå för det är genomfruset i marken :s 
Idag ska lady få vila iaf, inte för att hon har något att vila för men jag är lat helt enkelt!

snygg-outfit

Denna animo kavajen är nog en av dom finaste som finns! Tänk vad fint men kan matcha med den och man kommer ifrån det tråkiga svarta. Jag skulle LÄTT vilja ha denna kavajen men jag har inte råd med den haha. + att det är inte precis prio att köpa en ny kavaj eftersom jag fick min spooks förra året.
Men fortfarande en av dom finaste!

Depression

En i stallet ringde mig imorse och berättade att Lady har vart ovanligt seg och långsam när man har tagit ut henne till hagen, dom hade bokstavligen fått släpa ut henne. Jag hade utsläppet i måndags och tyckte inte alls att hon var sån men det kanske är annorlunda med mig..? iaf så har hon ju som sagt varit väldigt pigg att ta in det senaste så vi tror att hon inte gillar sin hage :( Innan stod hon tillsammans med en annan ponny precis brevid stallet och kunde se nästan alla andra hästar och människor osv. Men nu står hon på andra sidan gården  bakom huset där hon bara ser dom två hästar som går i hagen brevid henne så det är ju lite skillnad! 
Sannolikheten är inte stor men jag ska kolla med dom andra om det är någon som vill byta hage med mig för jag känner mig jätte taskig mot henne om jag ska låta henne stå där när hon blir helt deprimerad av det!

Frillesås RK

Här kommer en utvärdering av frillesås RK som jag var och tävlade i somras:)
 
Framridningen var väldigt bra! Inne i manegen med bra underlag. Typ inga där inne alls när jag red fram både fanni och tommy så det var superskönt!
Framhoppningen var helt okej, inte den bästa då den var väldigt blöt och tycker det var lite trångt.. 
Banan stor och bra men dock var deras banor supertråkiga!!
Personalen var det inget speciellt med men dom skötte sig haaha ;)
Läkare fanns det ingen utan det var att stå på kanten av paddocken. Fanns lite stolar uppe på en kulle.
För övrigt så var tävlingen helt okej. Funkar ju när det är lokalt men inget speciellt med platsen.
 

Göteborg horse show 2013

Inte långt kvar nu till GHS. Som alltid så sitter man och planerar vad man ska köpa och alla åren brukar jag ha hur mycket som helst som jag vill köpa. Men inte iår. Ett schabrak ska jag iallafall få med mig hem, det får man alltid haha. Sen ska jag prova stövlar men vet inte om jag kommer köpa.
Jag och mamma kommer tyvärr inte gå tillsammans iår som vi alltid brukar göra :( Har hänt en grej som gör att vi inte kan gå iår... Men på lördag kommer jag gå ändå.
Sen kanske någon snygg pike eller något kul. Har inte så mycket pengar att shoppa för så får se hur det blir ;)
 

massage

Idag fick Tommy massage. Haha han undrade väl vad fan hon höll på med för han hoppade fram och tillbaka osv. Han har inte gammalt i kroppen vilket är bra men han har antagligen en liten sträckning i vänstra delen av ryggen. Kan ha varit därför han kickar ibland. Men inte därför han busar ;) Iaf så skulle vi skritta en kvart efter och han var verkligen död så massagen måste ha tagit på honom vilket var bra.
 
Pappa fyller år idag men ska se ifall om jag får fixat lite inlägg nu!

Kallt igen:(

Idag tog vi det lungt, skrittade sporred och bara chillade allmänt. Hon fick lite massage på ryggen och jag linimentade även benen. Jag måste ta och köpa mig ett par back on track benskydd! Så himla bra att ha, typ i transporten eller innan man rider så att dom inte sträcker sig eller nåt. Michaela sa att equipe hade likadana fast lite billigare
(Typ 500kr!) och jag har letat överallt men jag hittar dom fan inte :( För tillfället så har jag inte råd med back on tracken eftersom jag sparar pengar till horse show... Men om jag hittar equipes så köper jag dom!


sadelprovning

Var på sadelprovning idag med tommy. Han var super duktig och stog stilla medans alla klämde och höll på.
Den som var bäst var Prestige Golden Star så den har jag hemma nu och ska prova att rida i ett tag!

Barbacka

Idag skittade jag ut barbacka en timma och fick sällskap av en i stallet som tur var, hon var grymt tittig och blev rädd för allt! Det var jättehärligt väder, snö men ändå inte särskilt kallt. Däremot var det as halt! Hästarna hade inte fått lunch när jag kom så jag fick luncha och så skulle jag ta up en höpåse som låg på marken så halkade jag och ramlade! hahaha fyfan va pinsamt det var för jag tror att byggarbetarna såg mig :/ Jag har bestämt att jag ska klippa henne nästa helg så är hon fin lagom till att jag ska få börja trava :)
 
 

Vila

Idag fick Tommy vila! Skulle egentligen ridit ut men va så sjukt trött så han fick vila ehe.
Imon ska vi på sadelprovning, behöver en ny sadel. Sen på lördag får Tommy massage.


Mitt beroende..

Jag måste erkänna en sak, jag tror att jag är beroende av att kolla på hästannoner! Alla olika sorter, från billigast till de dyraste och finaste som finns typ och bara tänka på hur underbart det hade vart att ha en sån. Hahah så jävla tråkig är jag men så är det! Så fort någon säger att de ska köpa en ny häst så kollar jag direkt, och nu när jag själv "snart" ska köpa så bor jag typ på hästnet... Jag kollar ju också på vad det finns för c-ponnys till salu för att veta typ hur mycket jag kan få för henne och för tillfället ser det ju inte så lovande ut haha! konstigt :o
Nämen aa nu vet ni :D
 

LYCKALYCKALYCKALYCKA!!

ÅÅÅHH, vi var hos veterinären idag som sagt och hon hade verkligen blivit mycket bättre! Så när veterinären stod och böjde henne så passade jag på och fråga om hur jag ska sätta igång henne, så hon sa att vi kan ju inte hålla på och behandla henne i evigheter och dessutom kan det delvis vara en böjreaktion som hon har (dvs att hon markerar utan att faktiskt ha ont) vilket tydligen var vanligt hos smäckra ponnys. Så hon skrev ut ett schema åt mig för hennes igångsättning!! Den är superseg men vad skulle jag förvänta mig? hon har vilat i två månader ganska exakt och behöver ta sin tid att komma tillbaka och vänja sig osv.
 
Konvalensprogram för hästen Lady
 

v. 1-2 skrittmotion 40-60 min
v. 3-4 lägg in lättare travrbete, korta intervaller x flera
v. 5-6 lägg in enstaka kortare galopparbete
 
återbesök efter v.6 
 
Så jaa, vi får ju se hur det blir med sveland... men men jag får ta det som det kommer och vara glad för det lilla!

Nu kan jag dö lycklig

!!!!!


Dagens ridpass

Vet ni vad kära bloggläsare? IDAG RED JAG MED MARTINGAL!!!
Tänkte att jag ville prova att rida med det. Han stegrade bort mot manegen men sen blev han lugn och han va helt lugn i manegen så ett litet framsteg här.
Men det var både positivt och negativt med martingalen. Positivt var att jag slapp bli nockad. Han slängde fortfarande mycket med huvudet men han kom ju inte lika högt med hövet. Negativt var att han var typ stel på det. Tyckte han fick en stelare form, eller formen var finare men mycket stelare och han var typ mycket mer svårpåverkad. Så a, tänker att den kan ju va bra att ha när jag rider ut :P men jag vet inte.. jag gillar verkligen inte martingal :/

design

fixade en kompis design så ni som vill kan ju gå in och ta er en titt :D
http://horseequestrian.blogg.se/

Två hästar idag

Idag var Elin sjuk så jag var en jättesnäll kompis och hjälpte henne med ella :) Borstade ordentligt på Lady idag, och det behövdes! Hon har fått värsta gris-pälsen så jag dränkte henne i pälsglans, men jag ska iaf få lungnande av veterinären imån så jag får se om jag kanske klipper henne till helgen! Hon har börjat dampa loss i hagen också.. så fort hon ser att jag kommer börjar hon springa och bocka :/ Hon gör ju inget för att bli frisk fortare! 
Jag blir så arg på youtube för jag har gjort en film som jag tänkte lägga upp och sen länka här på bloggen men när den kommer upp på youtube så är det jättedålig kvalite på den...! Den får vara som den är sålänge så får jag försöka fixa den så snart som möjligt.
 
 


svar

Enligt mig har man martingal för att det är snyggt. För jag tror inte att så jäkla många hästar behöver martingal, förutom dom som kör upp huvudet och drar såklart. Men bara för att hästen har huvet i vädret så behöver den inte martingal. Dock inget fel att ha martingal för att det är snyggt.
Visst, Tommy slänger jääävligt mycket med huvudet, både i paddocken, uteritt och på tävling. Och det är irriterande men ändå så stör det mig oftas inte. För jag är rädd att om jag har martingal så ska han bli tillbaka dragen och jag är rätt att det typ kommer hindra honom, därför väljer jag att rida utan. 
Har haft martingal på honom en gång men naae, martingal är väl inte riktigt min grej. Sen tycker jag att det är väldigt snyggt med typ förbygel och martingal, förbygel har jag ibland men aa, inte martingal helt enkelt för att jag tycker inte att jag eller tommy behöver det :)
Han har nockat mig X antal gånger dock... ;D

kungsbacka CR 3/2

90 cm
Han var ju BRA pigg. Alltså han var asfin när jag redfram, lugn och fin och han hoppade även fram kanon, fick till alla avstånd. Sen blev han typ galen inne på banan, men det var kul så det är lugnt. Dock höll han på att stegra och bocka/sparka bakut innan min start så jag typ flög lite hej villt haha.
Men asbra runda, han lyssnade lite även fast han va så pigg och sålänge vi får till avstånden så gör det inget att han drar ifrån mig. Felfri
 
100 cm
Fin här med, tog bara räcker två gånger på framhoppningen för jag gillar inte kungsbackar framhoppning. Iaf så sparkade han osv innan min start här med men a. Rundan blev inte så bra. Jag plockade i honom hela tiden för att jag ville få till avstånden. Det är inte det att jag inte litar på honom, VET att han hoppar i alla lägen och litar på honom till 100%. Men jag vill så gärna sätta nollan och då kortar jag honom och sen får jag panik när jag inte hittar ngt avstånd och då rider jag iväg honom vilket gör att han inte vågar hoppa av och lägger sig nära.
Så en gång så fick han ett såntdär mongo språng som vi börjar bli vana vid haha. När han ska hoppa av men inte vågar så det blir värsta stötigt osv så ah. 8 fel, & dom rivningarna tar jag på mig helt!
 

kingsland summer 2013

Asså, kingsland failade ju något otroligt med vissa grejer. Vadå blommor och fjärilar?
DISS
Sen fanns det saker som faktiskt var snygga! HISS



HAHAHAH

Bara för att jag är så cool så bjuder jag på denna bilden idag! asså jag fattar inte vafan hon håller på med!! :o

New in!

Köpte ett jättefint halstäcke på ridsport idag! De va på rea och allt så jag passade på, haha. Men nu kan jag klippa henne utan att få dåligt samvete iaf :)


Bohuscupen dressyr 2012

Här är en liten bildbomb med sköna bilder från förra årets bohuscupen dressyr, med vårat asgrymma lag...!
 
 
 

Min stoiga lilla ponny

Var ute och gick med lotta idag. Vi gick en väg som jag inte har gått förut, men vi kom iaf fram till några hagar som man var tvungen att gå brevid en bit och då kommer det några hästar galopperandes emot oss och går längs staketet brevid oss. Först börjar lottas häst (som också är ett sto) blåsa upp sig och springa runt. Detta gjorde att lady också började hålla på, hon blev helt dum i huvet och blåste upp sig som fan och lyfte as mycket på frambenen och gick typ i piaff! Och så skulle hon hela tiden gå på mig och försöka dra iväg så jag fick vända henne och stå och bråka med henne för att hon skulle lyssna! Jag har verkligen aldrig sett henne såhär, dock har hon inte gått med någon vallack på jättelänge men ändå.. Önskar att någon hade filmat det haha hon såg så himla töntig ut!

CR imon

Imon åker vi på kungsbacka clear round. Blir bra för Tommy att hoppa lite, göra av med lite energi. Hoppar 90 & 1m så det går säkert bra :) Filmer osv. kommer imon.

pigg

Tommy var helt fruktansvärt pigg idag, skulle jag räknat hur mycket han bocka och stegra skulle det nog gått över 100. Han var helt gaaaaaaaaaalen.
asså roligaste bilden, han stegra först och sen bocka därför flyger jag så jävla mycket gaahahahahh!!!

beställt!!

Mamma beställde hem dessa till mig förut!!!!!!!!!!!!!!!! SÅ BAJAGLAAAAAAAAD. Har velat ha ett par Animo ridbyxor aslänge! Swarovski kristallet vid fickorna och över rumpan osv!!
1600 kostade dom på rean på charlies så vi "passade på". Behövde ett par vita ridbyxor och dessa är ju för snygga så a. <3333333333 
Dom vita beställde vi, hoppas till gud att dom passar annars gråter jag mig till döds.
 

Gamla filmer

Hittade min inspiration i mammas mobil igår! Alla bilder och filmer från tävlingar osv. så nu har jag lagt över dom på min dator och tänkte göra något roligt av dem :) Och att kolla på filmerna fick mig att bli lite mer motiverad inför våren med tävlingar och träningar för jag ska helt ärligt säga att jag skäms! Nu kan jag visserligen skylla på hennes skada men det är bara en till anledning till varför sånna rundor aldrig mer får hända när hon har blivit frisk.
haha jag blev faktiskt lite förvånad över hur många tävlingar vi har varit ute på, jag har nästan glömt av hälften!

inspiration

Jag har börjat kolla på lite randombloggar för att få lite inspiration om vad man kan skriva om. Just nu händer det inte så mycket hästiga saker i mitt liv. Nästa återbesök är på tisdag! Det har jag väl åtminstånde att se fram emot. haha men det har börjat märkas på lady att hon är uttråkad, hon kan ju inte stå still i stallgången och ska hålla på och kaxa sig mot allt och alla mer än vanligt. Det kommer nog vara väldigt bra för båda att hon blir frisk snart! 

RSS 2.0