Få men dyra!

Har haft tre sjukt grymma dagar med shopping, sköna människor och hästar! Längtar redan galet tills nästa år men de e tur att man får en mellanlandning i falsterbo innan dess :)
 
Köpte inte alls mycket iår men de få sakerna jag köpte va lite dyrare istället.
 
Lite dålig kvalite på bilderna men en jätte härlig fleecetröja från kingsland.
 
 
Mitt absoluta favoritköp, ett döbert pannband! Och ett superfint Cristina sport schabrak :D
 
 
Köpte även en likadan nummerlapp som sofia.
 
 
Och så va de ju Eskadrontäcket som jag visade från i torsdags.

Ridpasset 29 april

Inget höjdar pass idag om jag ska vara ärlig. Tommy var springig och stark och gjorde mest vad han själv ville, dock förståeligt då han inte ridits ordentligt på en vecka.
Iallafall så övade jag på att korta och länga mellan två bommar som var upphöjda ca 3cm. Han tyckte det va kul och lyssnade väl rätt okej. Det var 15 meter emellan och han kunde gå på 6 och även 4 så det var helt okej, det optimala iallafall haha.

Det jag ville ha honom bättre med var att han skulle gå fram mer för skänkeln, han var pigg och springig men svarade ändå inte framåt när just jag ville det. Så det behöver jag öva mycket med men det vet jag även om. Dock lite svårt i våran lilla paddock så får försöka göra det mer ute istället :)

Btw. Grym statistik idag, vad hände? Hahah


142 dagar...

Det är helt sjukt att det var nästan fem månader sen, jag har inte hoppat en hel bana sen dess. Så äntligen på tisdag ska jag höra det! Lågt och bara på skoj men jag har längtat sjukt till att få gå tillbaka till det vanliga och detta är ett litet steg på vägen!

Om två veckor ska jag dessutom iväg på en liten clearround i kba, 70-70 tänkte jag hoppa. Taggar sönder hahah! Nä men jag tror ärligt att de ska bli jättekul för Lady att få komma ut lite :)


Ååh!

Äntligen tror jag att jag har hittat ett bett som funkar och som inte är för dyrt eller starkt haha. Fick prova att rida med Sofias baby pelham och hon verkade trivas jättebra med det. Då det är ett gummibett vilket jag bara har ridit på nån enstaka gång så tyckte hon att de va konstigt i början och höll på och tugga men när hon lugnade sig gick hon som en pärla! :)

Antagligen så köper jag ett sånt men då kommer jag sätta på ludd på kedjan för att få den så snäll som möjligt.


Details

jag är käääääääääääääär<3

galen häst

Jag och pappa var ute och promenerade med tommy, pappa har gjort det några dagar denna veckan då jag bara varit i stallet tre dagar haha. Asskönt har det varit iallafall att få slippa stallet lite ;)
Nej men alla behöver lite vila. I vilket fall så har ju tommy vilat typ varannan dag och promenerat dom andra så han är ju rääätt så pigg just nu. 
Han var asjobbig i vilket fall, fjantade sig för allt, trodde han var hingst och blåste upp sig som sjutton och flög iväg varje sekund, taktade, småtrava hela tiden osv.
Menmen, han har bara väldigt mycket energi just nu. 

Imon ska han ridas i paddocken, mycket travjobb och kanske lite galopp om han känns bra. Han har ju ändå hållt igång med skritt och pappa har varit ute och sprungit med honom så det gör inget att han får gå igång direkt!
Tisdag: Uteritt
Onsdag: CR i kba
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Skritt
Lördag: Tävling
Söndag: Skritt
 

Horseshow shoppingen 2013

Blev grejer som jag inte alls hade tänkt att köpa men så blir det alltid för mig. Det enda jag hade planerat var att köpa ett snyggt schabrak, dock inte ett schabrak för 1000kr haha, så dit gick alla mina pengar men whatever. Den röda jackan var jag också ute efter! (softshell)
*Eskadron fleece täcke
* Kingsland softshell jacka
*Kingsland Regn jacka och regnbyxor
*Pannband
*Två swarovski armband
* Kingsland kavaj
* Anna scarpati schabrak
*Nummerlapp
 
Så himla nöjd med alla köp och Tommy kommer bli dunderfin i sin nya tävlingsoutfit ;)

Hare gött


I'M BACK!

vet att ni har saknat mig. Glömde blogga medans jag var i stockholm måndag till onsdag. Justin biebers konsert var helt underbar och det var det bästa som hänt i hela mitt liv. Grät och skrek så stört och allt var helt fantastiskt. Träffade Kenny och Alfredo och livet var allmänt bäst ;D
Sedan gick det under när vi åkte hem såklart...
 
Så idag då var det äntligen dags för lite horse show, jag och mamma var där nu på kvällen då. Shoppade massa fina grejer. Ska dit imon igen, heldag blir det då. 
Ska kolla efter: Schabrak, ridbyxor & ridhandskar. Det är väl det. Så visar jag på söndag det som jag har köpt :)

Prio-listan imån!

Dom sakerna som jag absolut ska köpa imån då blir nåt snyggt tävlingsschabrak, ridbyxor, ludd till benskydden och ett pannband!:)

Är grymt taggad! Halv nio till elva så bokstavligen en heldag:D


Bett...

Jag tycker att det är så svårt dethär med bett, just nu rider jag på ett helt vanligt tredelat eggbett och det funkar ju bra och är jättesnällt för hästen men jag hade velat ha något med lite mer "effekt" just i markarbetet. Då menar jag inte något som tvingar ner huvudet på hästen utan något som hon kan suga tag i bättre då hon lätt blir stum.
 
I hoppnigen vill jag ha det så enkelt som möjligt och inte ha massa skit i munnen på hästen utan att vara så lite i vägen som möjligt så att hästen får vara "fri". Många gör ju tvärt om och betslar upp en massa i hoppningen, oftast för att dom är pigga eller starka såklart och det kan man ju förstå. Men när man har ett starkare bett så blir hästen ofta kortare och många glömmer då, för att dom sitter på en så pigg häst, att använda benen och då får man oftast ganska kassa språng eller konstiga avstånd.

Skön dag!

Följde med Michaela till horse show idag på förmiddagen då hon hade gratis biljetter och undrade om nån ville följa med :) Otroligt tråkigt program med en juniorhoppning, som dock va kul att kolla på, och sen nån världscup dressyr. Jag har inget emot dressyr men om jag ska kolla på det vill jag att det ska va kür, eller va det heter, så att det inte är samma program hela tiden..
 
Tänke inte köpa så mycket utan mest kolla lite vad som fanns och sen köpa mer på lördag. Köpte dock ett grymt snyggt fleece/tävlingstäcke från eskadron, ett litet framtidsköp hehe till min kommande storhäst.. :) Men det va sjukt värt, kostade bara 380kr!
Blev även ett bett, köpte det dock på öppetköp då jag bara ville kolla om modellen va bra för henne då jag behöver ett omväxlingsbett. Och oavsett om det är bra eller inte så kommer jag köpa just DET bettet för jag betalar gärna inte 1000 spänn för ett bett!
 

Planering är nog inte min starka sida..

Det har blivit rätt rörigt denna veckan, antingen så är det vädret eller bokning i paddocken, brist på tid eller horse show. Så det blir lite av en vilo vecka för Lady så kör vi igång nästa vecka ist, det känns onödigt att bara rida ordentligt en eller två dagar så det får bli så!
 
Det blir heller ingen horse show på fredag utan på söndag förmiddag ist... Hade sjukt mycket hellre gått på fredagen men det hände nåt med biljetterna :(
 
 

Svar på kommentar

hejhej

vad har du för tankar med att du är förlång för henne? Är det inte jobbigt liksom att känna att du är förstor och speciellt i hoppningen? :)
Inget elakt menat, ni är jättefina men du är ju lite stor på henne :/

-

Hej, jo jag är medveten om att jag är förstor för henne och det var jag väl kanske redan när jag köpte henne. Saken är den att ja inte alls skulle ha en c-ponny då jag precis hade lämnat ifrån mig min foderponny som också var c-ponny. Jag hade planerat att köpa mig en maxad D-ponny utan större erfarenheter eller kunskap, men trots mina låga krav så hade jag en väldigt liten summa att röra mig på och efter MÅNGA provridningar hittade jag en annons på ett sto som de sa skulle vara ca 143-144. Allt verkade bra så vi åkte och provred och jag blev typ kär direkt, så vi åkte dit en gång till och bestämde oss för att köpa henne. Det tog ett tag då hon inte hade något pass osv men tillslut besiktigades hon och fick åka med oss hem.

 

Detta var hösten 2011 och i februari 2012 tog vi henne till åby och mätte henne med förhoppningar att hon istället skulle vara en maxad c-ponny då hon var så himla liten. Hon mätte 137 vilket då var 6 cm skillnad från vad säljarna hade sagt. Tävlingarna gick bra hela våren och sommaren och jag tänkte, eftersom jag faktiskt var för lång för henne, att sälja henne den hösten. Men då började vägringarna och det bara sämre på tävling så vi sa att vi skulle vänta på våren istället, men i december fick vi reda på att hon hade en inflammation i benet och nu är hon under igångsättning så det är bara att hålla tummana för att hon håller sig fin under våren så att hon kan vara till salu till sommaren!

 

Så detta blev en kortfattad men lång historia om varför jag rider omkring på min lilla poonny och ser ut som en flaggstång och som svar på din andra fråga så är det klart att det kan vara lite jobbigt i hoppningen då hon var världens mest obalanserade häst i början. Men det handlar ju bara om att JAG hela tiden får tänka på MIN balans och sits. (dock hade min sits kunnat vara en miljon gånger bättre men...).  Tack för kommentaren! :)

 
Jag menar visst jag ser lång ut men om man kollar på skänkelläget på denna bilden så är det inte överdrivet oproportionerligt!
 
Har tyvärr nästan inga hoppbilder som jag är stolt över så jag bjuder nu på en härlig failbild istället..

Veckoplanering

Har längtat som en galning till horse show och nu är det äntligen dags! Det blev två dagar tillslut då jag fick ta mamma som en sista utväg om jag inte hade velat gå själv på fredagen :p
 
mån- Ut och skritta
tis- Paddock dressyr
ons- Ut, mycket galopp
tor- Paddock markarbete
fre- Vila, HORSE SHOW
lör- Får se men antagligen vila där med, HORSE SHOW
 
Är på eftermiddagen på fredan och heldag på lördag :))

vad hände?

Jag blir så irriterad på mig själv ibland... hade ju planerat att bogga massa igår och så kommer jag hem från stallet, käkar och gör alla vanliga saker och så va klockan plötsligt as mycke och jag var tvungen att sova för det var skola nästa dag. Men ska försöka bättre idag istället!
 
Igår blev det lite hoppning istället för vanligt markarbete för jag hade inte hunnit med det idag. Det gick skitbra verkligen och det är inte svårt att se hur kul hon tyckte det var! 
Idag red jag ut och hade tänkt trava en del runt sporred som är standardrundan för alla i tulebo typ och så kommer jag dit så har dom hällt ut nåt skitgrus med stora vassa stenar så det gick inte mer an att skritta där... Och detta är verkligen en sån där liten skitsak som kan förstöra min dag! Hur tänker dom? Alla vet att det går hästar där och man kan väl räkna ut med lilltån att det gruset inte är bra!

inomhus eller utomhus säsong

Innan så gillade jag inomhus mest, just för att ofta är underlaget väldigt bra inomhus och utomhus blir det lätt djupt och tungt vilket jag hatar.
Men nu tror jag att utomhussäsongen kommer bli väldigt bra, eller jag hoppas det iallafall. Hästar får liksom ett annat driv ute. Speciellt tommy tror jag blir lite instängd inomhus, tappar motivationen lite medans ute så tycker dom det är mycket roligare.
 
 
Inomhus
+ Bra underlag
+ man slipper rida i regn och dåligt väder
- blir väldigt "instängt"
 
Utomhus
+ Roligare banor
+ finare bilder
- underlaget blir sämre
 
Iår hoppas jag kunna åka på bra tävlingar och att Tommy ska hitta drivet igen och sluta va så jobbig ;) Man får en helt annan galopp ute och hästarna tar för sig på ett annat sätt.
Ska träna träna träna så att han är riktigt fin inför utetävlingarna! :)

Jobba jobba jobba

Nu bär det av till mamma för att jobba med transporten. Vi håller på att renovera den inför våren osv, skä även säljas till hösten antagligen så de är lika bra att hålla den fin lixom. Stallet blir lite senare idag med lite trim i paddocken. Ska även försöka hinna hämta ut min horse show biljett hos våran kassör för jag börjar få lite skuldkänslor över att jag är så långsam då han har haft dom där i några månader nu hehe..

softshell jackor

Vill verkligen hitta en fin Softshell jacka att ha nu på våren. Har väntat på att klubben ska ta hem våra nya klubbjackor men det har ju tagit så himla långt tid så nu kommer det va för varmt för att använda dom typ.
Men kollar rätt mycket på kingslands jackor för dom har många fina! Vet dock inte riktigt vilken jag vill ha men här är några exempel på vad jag ungefär kollar efter :)

uteritt på glad ponny

Red ridvägarna idag med tommy och mamma promenerade med. Tommy va pigg och glad och tyckte det var riktigt kul att få galoppera ute och busa av sig.
Dock ville han galoppera hela tiden så såfort det inte var nerförsbacke bet han fast i bettet och drog iväg i galopp. Så det blev lite dragkamp ibland hehe, speciellt när vi skulle sakta av.
Men det var kul och det blev mycket galopp fram och tillbaka i alla backar som fanns typ haha.
 
Har även anmält mig till en tävling, wohooo. Vecka 18 i ale jennylund. En LC bara. Men måste tävla, kan inte sluta bara för att det går dåligt. Vägrar vi ut oss så gör vi la det men jag tror detta är en liten "tröskel" som vi måste ta oss över :)
+ att nu börjar utetävlingarna och då hoppas jag att det går bättre.
Nästa vecka får han vila iallafall för jag har så mycket grejer och det passar bra att han ska få sin lilla vilovecka :)
världens finaste.

Snabb men effektiv

Idag blev det ett kort pass i paddocken med bara trav och skritt och massa mjukgörande övningar. Hade faktiskt grammanen på henne idag för jag känner att hon har varit så ofokuserad det senaste och inte orkat eller har velat jobba. Så därför fick jag använda den som lite hjälp på traven!
Bra gick det iaf och hon blev faktiskt riktigt fin mot slutet :)


gamla bilder på Camaro

asså åååååå vad fin han är!!



Trött hest

Hoppade som sagt lite igår och de va skojj, haha pigg som satan va hon och huvudet va uppe i vädret men glad var hon iallafall! Och eftersom jag är en sån bra förebild hade jag ingen väst på mig (hej anonyma kommenterare).

Jag vet inte om jag är ensam om detta men trots att hon är pigg så har hon blivit mycket tröttare och segare nu när det är lite varmare och solen har kommit fram! Vilket jag trodde skulle vara en positiv sak men som bara gjorde det värre, för hon är inte lugn utan bara trött liksom. Så istället för att jobba så går hon omkring och stretar emot för att hon inte orkar -.- dessutom är jag sjukt trött nu med pga skola bland annat, så mitt tålamod är tyvärr inte på topp.


Morrooon

Ska snart åka till skolan, nationella börjar halv 9, andra delen i geografi. Skitkul verkligen...

Vid 17 så åker jag och mich till Kungsbacka, hon ska hoppa cr på 1m & antagligen 110.

Hörs senare:)


kuuul!

 åååh ser så fram emot nästa vecka!!!
Måndag till Onsdag- stockholm JUSTIN BIEBER!!!!!
Fredag- GBG horse show
Lördag- GBG horse show

ska bli så kuuuul :D:D::D:D:D:D:D::D::D

Veckans upplägg..

Tror inte att det kommer se ut såhär i vilket fall eftersom vädret ser ut som det gör men om jag hade fått önska så blir veckan såhär! :)
 
Mån - skritt
Tis - hopp, bommar
Ons - ut
Tors - dressyr, mjukgörande
Fre - vila
Lör - ut, galoppera av henne
Sön - Paddock, allmänt markarbete
 

Jag gillar inte regn :(

Idag skrittade vi runt sporred då det blev ett rätt ordentligt pass igår och jag märkte att hon fortfarande var trött idag. Hon va förjävlig och ville inte alls gå fram när hon märkte att vi bara skulle skritta så det blev att jag fick hoppa av henne tre gånger för att hon total ignorerade mig!
 
Imån lär det bli fart på henne iaf för då blir det tillbaks till paddocken för att pröva på några plutte språng :)
Hon blev ju galet pigg igår bara över några bommar så det blev rejält med jobb på volter osv bara för att lungna henne, därför blev det lite för långt och lite för jobbigt för att jag ville få gjort det jag hade planerat från början.
 

höpåse

Köpte denna i Ullared, att ha i transporten istället för hönät!:)


vila

Tommy har fått vila nu två dagar i rad, har inte hunnit rida honom. Stackarn, han står säkert och gråter i sin box nu.
Igår var jag och Hanna i kba och kollade på stohäst tävlingar, många fina stohästar finns det och man blir ju sugen på att köpa en hehe. Idag åkte jag och mamma till ullared. Köpte inte alls mycket i hästväg.
- en förbygel
- dressyrspö
- vattenhink
- saltsten
- liniment
- lakrisslickgrej
 
Det blev inte så mycket som vi köpte faktiskt, mycket smågrejer. Men kul ändå :)
bara för att tommy är så fruktansvärd söt

Neeeej :(

Idag ägnar vi en tyst minut åt mina
John whitaker ridbyxor. Det gick hål i skoningen idag efter att jag hade ridit!
Jag älskar dessa ridbyxorna enormt, dom är sjukt sköna och fett prisvärda!
Jag väntar nog till horse show med att köpa nya men jag ska definitivt köpa likadana, halvskodda dock. Har ett par halvskodda fast bruna och dom håller mycket bättre!


Kul!

Idag (igår) blev det en tur runt ridvägarna. Jag har inte ridit där på typ ett halvår och eftersom Lady har vart så "överpigg" det senaste så tyckte jag att hon kunde få springa av sig lite, speciellt om jag nu ska hoppa i veckan!
Haha jag såg ut som ett troll när vi kom tillbaka till stallet, sminket hade runnit i hela ansiktet och jag var helt röd... men kul va det iallafall! 
 
Imån blir det markarbete och tänkte att om det går så ska jag göra upp en liten bana med upplagda bommar så att jag kan träna på lite avstånd och galopp och samtidigt förbereda lite småhoppning :)
Jag längtar så enormt tills vi kan börja hoppa ordentligt!

Hej

Förlåt för dålig uppdatering men det har gått väldigt snbbt i stallet både igår och idag och jag har haft fullt upp helt enkelt. Imån ska jag och sofia till kungsbacka och kolla på lite gbg horse show kval så det ska bli kul! 
Grymt tråkigt med så dåligt väder som det har vart men efter regn kommer solsken antar jag så det är ju bara att vänta ut det. 
 
Håller på att planera lite för hur mycket pengar jag kommer kunna ha med mig till horse show hehe måste spara lite till dels falsterbo och dels till london då jag ska dit nån gång i vår :)

dressyrträning 11 april

Ännu en jobbig dressyrträning, men det är väl bra för det är då man utvecklas. Idag jobbade vi mycket mer på skänkelvikningar och tillslut blev det riktigt bra! Sen i galoppen så skulle jag bara hålla i yttertygeln och gå på en fyrkant på en stor volt. Svårt att förklara men grejen var den att hon skulle visa hur lättare det var när man höll i yttertygeln. Så det var dödejobbigt och jag kände mig som en ridskoleryttare för tommy va så trött så han orka knappt galoppera hahah. Stackarn, imorgon blir det skritt!
Men ett bra pass, behövde träna kände jag för blev så jävla arg om gymnasiegrejerna förut. Kom inte in där jag ville haha bara för att min skola har tabbat sig.

en vanlig dag

Idag va hovslagaren här och gav Lady nya tossisar, det behövdes verkligen! Mitt panerade ridpass sket sig totalt haha men aja, jag får ta bommarna på söndag ist. Hon fick även lite massage så nu luktar hon som ett minttuggummi :)
Skit bra liniment faktiskt! och ett plus för lukten.

Tommy & Michaela

Idag red Mich Tommy. Det gick skitbra och tommy var så fin så :) Hon fick ridit igenom honom och gav mig lite tips och sedan hoppade hon honom. I slutet hoppade dom en bana på 110-120.
 

Hv polo Vår 2013 nr.2

Skrev för nån månad sen om hv polos vår kollektion men nu har de kommit ut med ännu fler snygga grejjor!
 
Tycker att deras väskor är jätte fina, tror jag ska köpa den översta :)
 
 
 
 
 
Är dock lite besviken som sagt på deras schabrak... :(
 

veckan

igår blev det en kort skritt tur istället för det blev så stressigt, idag red vi ut och så travade och galopperade jag bara igenom henne i paddocken.
 
ons- paddocken, markarbete och bommar
tors- ut
fre- vila
lör- ut och galoppera
sön- paddock
 
Jag ska försöka hålla fredagar om vilodag då det oftast passar bäst så.

Fin!!

Skrittar av, superfin va han idag!


svar på fråga

har en fråga jag undrat länge, skulle du (om du fick) byta bort tommy och få tillbaka camaro och att du inte var förlång på honom?
 
Nej det skulle jag inte! Jag älskar Camaro, han var min första ponny och betyder så otroligt mkt men skulle inte vilja ha tillbaka honom. Jag sålde inte honom för att jag var förlång utan för att våran tid var över, vi var fast lite och jag ville utvecklas och tävla högre. Jag vill upp mot Msv.B med tommy och jag kommer kämpa för att komma dit, även fast vi inte kommer dit så vill jag iallafall ha försökt.
Camaro var fast på LC/LB och det var bättre att han fick säljas till någon som också ville ligga på den nivån. Sen tycker jag om Tommy så sjukt mkt!
Så nej, jag skulle inte vilja byta.
 
 

full rulle idag

Först så ramlade jag med moppen på väg till skolan, mina favvo byxor gick sönder </3. Sen skola, sen hem, sen till stallet och fixa allting där och sedan åka hem. Hämtade mitt pass och lite grejer och åkte in till mölndal och hämtade ut mitt körkort, sen hem. 
Gjorde ingenting i 10 minuter sen åkte jag till elin och hämtade alla new body grejer och sedan hem igen haha.
Så jävla gött med moppe, man kan göra vad man vill ;D
Ska vänta någon timma till sen ska jag ut och springa!

vecka 15

Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Michaela hoppar honom
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Skritta/promenad
Lördag: Ev. CR (michaela hoppar hnm CR) annars paddock
Söndag: Jogga eller uteritt

Göteborg hs -13

Har börjat fundera på vad jag ska köpa, kommer inte alls ha med mig mycket pengar vilket är väldigt synd men jag får köpa så mycket jag har råd med haha.
Lite saker jag måste köpa iaf :)
 
Ridbyxor, dessa från skara antagligen
 
något snyggt schabrak
 
en boxskylt
 
silvrigt pannband 

snuttis

Igår fick tommy massage av Sandra. Det gick jättebra men man märkte verkligen vart han var spänd haha, han stod och skrapa och var allmänt jobbig. Sen ibland tyckte han det var asskönt och stod typ och sov<3
Iallafall så idag joggade jag honom i paddocken, hade dock så sjukt ont i ryggen så jag kunde varken rida lätt eller sitta ner så det blev typ bara ett varv innan jag gav upp. Skrittade istället länge på honom :)
Imorgon ska han ridas ut.

södag

Idag fick det bli paddocken igen, hon va fin men ville hela tiden sakta av i galoppen så jag fick typ kramp i benen för att jag behövde hålla om så mycket! Hon fick lite massage efteråt och hon verkade rätt trött så jag rider ut en stund imån och ser om det finns nåt bra ställe som jag kan trava/galoppera av henne utan att behöva jobba osv.

såld

Det kom en tjej och köpte sadeln igår! :) dock köpte hon den på öppetköp tills idag för att hon skulle kunna prova den men hon har inte hört av sig så då antar jag att den passade! Så konstigt bara för hon ville verkligen ha med sadelgjorden och stigbyglarna osv som jag hade sagt ingick och så hade jag självklart glömt dom igår så vi skulle mötas i kungsbacka idag men så svarar hon inte när jag ringer henne men hon får ju skylla sig själv... :p
 
 

mys

Red ut med elin en stund idag, hände inget speciellt annars.. I helgen är det stallhelg för mig så det blir att gå upp tidigt! Imorgon var det även någon som ville komma och kolla på sadeln :) hoppas att hon köper den för just nu ligger den bara och skräpar i stallet. Det har vart så många som hört av sig på den men aldrig "avslutat" köpet, blir så trött på sånna människor! varför lägga tid på att ens höra av sig om dom inte vill ha den?

dagens dressyrträning

puuh, hade världens mördarträning för Maria idag. Stackars Tommy får gå hårt haha. Både jag och tompis var helt döda. Men han var såå fin. Hon var på mig mycket om min sits idag och såklart tyglarna..
Gjorde mycket volter och övade på att gå på liten volt och sedan flytta utåt från den. Asjobbigt var det eftersom hon är på en om varje liten grej och var det inte bra fick jag göra om haha. Var seriöst helt död, kunde typ inte andas hahahaha.
Men bra och välbehövt pass. Imorgon får han gå en promenad och vila på lördag :)

Min dråg

Kan inte sluta kolla på sånna här bilder, för mig är hon perfektion utan att skryta!<3
 
 

nu kör vi då!

Det gick bra idag, veterinären sa att hon såg jättefin ut. Hon hade tyvärr fortfarande en halv grad vid böjningen men jag ska ändå få börja rida som vanligt nu och får börja hoppa om ca två veckor :D Eftersom hon fortfarande markerade så ska vi tillbaka en gång till om 6-8 veckor och då ska jag hoppa på lc nivå ungefär. Så jag är glad men dom sa ju att med tanke på om detta inte går över så kan det ju påverka vid försäljning osv. även om hon fungerar som vanligt och inte påverkas av det annars så aa, det är ju en stor nackdel men det får vi ta då!
 
Rider nog ut imån och tar det lite lungt, paddock på lördag och sen får jag se hur det blir på söndag för jag följer kanske med elin när hon ska tävla.. :)

waah

Jag är inte personen som blir jättenervös eller så över saker men nu känner jag för att
spy! Imorgon är det återbesök hos veterinären och det ska fan bli det sista! Lady går som en klocka och hon har inte känts konstig eller varm, men det känns nästan som att det är "för" perfekt så därför vill jag inte tro eller tänka nånting om imån.. det går som det går och jag får helt enkelt se vad som händer och utgå från det. 
 
Hade ännu ett asbra pass i paddocken idag, kortade ner det lite då jag inte ville rida för mycket inför imån. Lisa va med och fotade lite idag så jag får väl bilderna imån eller nåt :) De e helt sjukt va fint steg hon har fått, det va en bild där man verkligen såg hur hon satte under sig med bakbenen.
Håller på och vänjer in BoT skydden på henne som sagt och dom sitter jättebra, hon gillade dom inte i början men hon får vänja sig! 
 
Tråden kom lite ivägen på bilderna men skitsamma :p
 
 
 

bra dag!

Först var det kurs hos Michaela. Hade först mental snack med Emelie, vi pratade lite om allt möjligt. Om hur jag ska göra när det gått dåligt, så jag fick ett analyspapper så efter varje tävling ska jag fylla i detta pappret och tillslut kan man lixom veta att nära jag förberedde mig och tänkte på detta sättet gick det såhär, när jag gjorde på ett annat sätt gick det såhär. Så man vet när det går som bäst:)
Sen också att efter varje ridpass ska jag skriva ner 3 bra saker och 1 "dålig". Så det ska jag göra :)
 
Sen så hade vi träning, det gick bra. Tommy va pigg och glad, bet tag i höger som vanligt och sparkade i galoppen haha. Nej men han var fin, känns bra inför imorgon då det är hoppträning och sedan CR på kvällen.
 
Var även hos vetrinären idag. Vägrade ju ut mig i LCn i söndags och Tommy hade aldrig vägrat så det var väldigt konstigt och han har ju faktiskt varit lite annorlunda i vinter osvosv.
Så vi åkte till särökliniken då Johan ska vara väldigt duktig. Han kände igenom tommy och gjorde böjprov men det var ingenting, han var superfin. Haha, så det var jäkligt skönt att få det bekräftat att han inte har ont. Har inte velat bli arg på honom ifall han har ont men nu visade det ju sig då att han bara är dum.
Dock inte så konstigt, nu fattar han väl att han har landat, innan flyttade han rätt mycket + att han är 7 nu=trotsåldern;)

Sova

Sjukt skönt med lov nu men inte fan får man nån sovmorgon för de -.- igår fick jag gå upp åtta, idag kl 6 och imån och torsdag blir det också nån gång mellan 6-7... Haha detta livet har ingen vila :p för tillfället är det träningskurs på stallet med mentalträningar, kurser, träningar och träningar och lekar typ. Jag är med utan häst så jag får vara med på det andra och leka proffsfotograf på träningarna!


Ullared!

Förlåt för att jag inte bloggade nåt igår men det blev väldigt sent med stallet och allt igår.. Men iaf så va vi i Ullared igår och shoppade lite :) Lady fick betydligt fler saker än mig haha fast mest skitgrejer som typ godis och sånt.

Bästa och dyraste köpet blev ett par back on track-benskydd som jag har funderat på att köpa jättelänge. Jag visste inte ens att dom hade sånt där men de va ju asbra för jag sparade 300 spänn på dom! :) så nu håller jag på och vänjer in dom på henne och än så länge har jag bra haft dom på två gånger men det verkar funka bra. Det fanns bara
strl M men det va ju bra för då passar dom förhoppningsvis på storhäst också!

Köpte en fin vårstalljacka som va precis vad jag behövde eftersom klubbjackorna inte har kommit än. Jätte mjuk och lätt så den e perfekt att rida i:)
Köpte även fårskinnsludd till benskydden eftersom hon har fått några konstiga sår efter sina som fortfarande inte har gått bort än.

Haha förlåt för dom fula bilderna på jackan men de får va så..:p


Väntar på 110

Hon kom 6a i 1m:) Snart får hon gå in på framridningen:)


Man vill ju bara gråta lite :')

Det va 10 grader ute idag! :) haha såg till och med flugor, vilket betyder att det är våår! 
Lady va jätteduktig idag med och jag är asnöjd med henne så hon förtjänar att ta det lite lungt imån :) haha inte för att jag kör hårt med henne precis men hon har ju fortfarande ganska dålig kondition osv.
 
Vet inte riktigt vad för "hästiga" saker jag ska köpa imån på ullared, dom har ju inte jättemycket fina saker precis men jag ska se om dom har nån billig hoppgjord och även ludd till benskydd. Ska se om vi kan åka till ridsport snart också för jag vill verkligen ha en fin långärmad piké och jag vet inte om jag kan vänta tills horse show... 

RSS 2.0