Inköpslita 2013

Har inget liv så jag sitter och planerar lite vad jag ska köpa för saker inför/under 2013! en garanterad sak som måste köpas då jag inte fick det i julklapp är ett silvrigt swarovskipannband med stora stenar
 
Det kommer bli så cp-snyggt till min nosgrimma med likadana stenar på!
Det kommer jag ju få köpa i full eftersom jag vill ha kvar det när jag köper nästa häst, dock gör det inget för jag tycker att det är snyggt med lite stora pannband på ponnys :) Nosgrimman skulle definitivt passa på en storhäst storleksmässigt men jag har själv något emot remont på storhästar så vi får se hur det blir..
Kommer av ämnet totalt känner jag men måste bara säga SKÄMS på er storhästryttare som är så tråkiga och rider omkring med vanliga läderpannband och typ ett svart eller vitt schabrak, hur orkar ni ens? Fattar inte vad skillnaden mellan ponny och storhäst är när det kommer till utrustning, helt plötsligt måste man se tråkig och enfärgad ut.. jag ska ha lika "blingad" eller färgglad utrustinig som innan!
 
Aja, tillbaka till köplistan. jag har även tänkt att jag ska ha råd med ett par sprenger bow balance stigbyglar hehe. eller så blir det en födelsedagspresent? behöver ett par nya i vilket fall för mina fötter glider bara omkring i dom jag har nu!
 
Sen blir det några fina schabrak, hoppas ju på att något märke har någon fin vårkollektion på g ;) annars blir det nog gg fina "crown sweden". Vet dock inte om det blåa eller vita är finast...
Jag ska även köpa ett nytt gg pannband, ett likadant som jag har fast större. älskar det verkligen!
 
Det finns massor med saker egentligen men jag inser ju själv att jag inte kommer ha råd med det så man får ta det lite som det kommer.

finaste <3


blogglov hehe

NU ska jag börja blogga igen! har haft fullt upp hela lovet, även idag egentligen men nu var jag tvungen att ta mig tid att blogga lite. Sen så har jag inte riktigt vetat vad jag ska skriva om... men det går iallafall bra för mig och lady har börjat vänja sig vid att ta det lite lungt nu iaf :) nu är det exakt 10 dagar kvar till återbesöket på åby. hoppashoppashopppas på att hon är hel och frisk! jag kan inte säga att jag har fått riktigt dom sakerna som jag har önska mig.. nästan inga hästsaker förutom manegekortet som jag ändå inte riktgt fick eftersom att det redan var fullt, aja så kan det gå. Sen jag fick två tavlor på dessa bildera också, jättefina!

sorry..

..men hanna har inte tid att blogga och jag orkar inte lägga ner tid på bloggen om hanna gör det.
Börjar blogga igen när hanna bloggar, seya.

något jag stör mig på

FOLK SOM INTE KAN LINDA HÄSTENS BEN!!!!!!!!!!!!!!!!
Som gör så att det blir en fet stor jätteklump på benen, kan vara bland det värsta som finns. Folk som inte kan linda: inskaffa hjälp, låt någon annan linda benen eller linda helt enkelt inte hästens ben!!
såhär ska det se ut ;)

LOL


Mitt motto

where there's a will, there's a way
Att man kommer ingenstans om man inte har en vilja. För det är sant, vill man så kan man!
 

F A I L

Tror detta var samma år som jag fick Camaro, alltså 2010... Roligaste jag sätt!!;)  HAHA

 

jul Design

Ny Juldesign här på bloggen, what do u thiiink? :D

cepe häst

Tommy har så galet mycket överskottsenergi nu så han vet typ inte vad ordet respekt är nu längre. Han var helt förjävlig när jag tog in honom idag.
Stegrade över mig vilket inte är så jävla kul och få en häst över mig hehe... Så var inte speciellt glad på honom idag,,, :@

hehe

nu har bloggen inte uppdaterats på nästan 3 dagar...
har verkligen haft fullt upp med julshoppning osv. Men nu så är det lite lugnare :)

Tråkig!

Jag har verkligen haft noll idéer på vad man kan blogga om så därför har jag knappt skrivit något denna veckan. Men lady är pigg som vanligt och har fortfarande inte riktigt vant sig vid vilan. Ändå tror jag att detta är skitbra för hennes psyke! Att helt få ställa om och bara chilla, hon är inte den hästen som bara accepterar att helt plötsligt inte bli riden och ta det lungt ett tag. Det var precis samma sak på sommaren, hon gick aldrig på något riktigt bete utan fick stå inne på natten men gå ut i stor gräshage på dagen. Annars hade hon väl exploderat av överskottsenergi! Jag längtar så sjukligt till våren, tror verkligen (om inget händer med lady eller så då) att det kommer bli en bra tävligssässong :)


Tävlingar 2012

Först hade jag ju Camaro men tror inte vi filmade så många tävlingar från detta året tyvärr. Så går igenom Tommys tävlingar istället!

Tommy hade aldrig tävlat när jag fick honom. Tror det tog två veckor sedan åkte vi ut till kungbacka för att hoppa lite Clear rounder, mest bara för att han skulle få hoppa.
Första clear rounden var en runda på 70 Cm. Det var en bra runda och vi var felfria.
 
Sedan åkte vi på vår andra Clear round, i kungsbacka denna gången också. Jag började att hoppa en runda på 80 Cm. Det gick bra och vi var felfria.
 
 
Sedan bestämde jag mig för att gå in och hoppa en 90 runda också. Haha jag blev la typ nervös för dels så visste jag inte riktigt hur han fungera och så hade jag inte tävlat så mycket 90 innan.. 
Rev iallafall 2 hinder. Först kom vi nära och andra hindret var var att jag missbedömde avståndet! Men jag var så glad för att Tommy va så snäll och bara hoppade fastän vi kom helt tokigt.
 
 
Några veckor senare var det dags för Tommys första riktiga tävling. Vi skulle hoppa LD & LC. I Ldn så rev han 1, mitt fel för vi kom för nära. Men i LCn så var vi felfria! & Tommy hade skött sig helt perfekt :)
  
 
Sedan åkte vi till frillesås. Var felfri i LD+5 och sen i LCn så hade jag ett ner plus att jag red fel väg så då fick jag även ett tidfel osv. Men när jag kollar på videon så korsar jag ju faktiskt inte min egna ridväg så därför borde jag inte fått fel för den vägen jag tog... Aja whatever.
  
 
Sen tog det en månad eller så och då åkte vi till Nääs. Var så himla ledsen och besviken efter denna tävlingen. Tommy hade varit superfin hemma osv så åker jag på tävling så blev han jättekonstig och seg och han kändes allt annat än normal... Hade 4 fel i LD+5 och var felfri i LC så även fast rundorna sög så var resultatet bra. Men var ändå inte nöjd eftersom jag går väldigt mycket på känsla.

Detta höll även i sig till nästa tävling som var tre veckor senare på Mölndals RK. Han var jobbig på framhoppningen. Var seg, sprang in i väggen och jag var pissesur på honom. Han var SEG hela rundan men trots det var vi felfria...
 
Några veckor senare åkte vi till kungälv där Steungsund höll i godiscupen. I LCn så var han superfin hela rundan men så smet han förbi på sista hindret ahha. Så konstig och det var verkligen random..
Sen så debuterade vi LB och han var verkligen SUPERFIN! Så var det en linje på sista och då kom vi jättenära så han rev men annars var det våran bästa runda.
 
 
Nästa tävling var tre veckor senare och då åkte vi till Varberg. I Lcn så var det första gången vi tävlade avd. A och då plockade vi hem en 6e placering :) Sen i LBn så hoppade jag avd. B och då var vi felfria!! :)
 
 
Två veckor senare åkte vi till Vänersborg. Lcn så gick vi till omhoppning och vi fick till riktigt bra svängar. TYVÄRR så river han sista hindret för han hoppade av för långt ifrån :( Vi kom 1 utanför placering, hade vi varit felfria hade vi kommit 2a!
Sen i LBn så fick han värsta sockerkicken så han va skitpigg och lyssnade inte alls på mig.. Så han rev två men var väldigt nöjd med rundan ändå.
 
 
Tre veckor senare så var det dags för grevagården. Fredagen så hade vi två ner i LB, lördagen två ner i LB och då debuterade han även LA med Michaela. Dom fick två rivningar. På söndagen debuterade jag LA med Tommy och vi hade ett ner. Alltså hade vi väldigt mycket rivningar hela helgen men rundorna var superbra annars och allt handlar om att han ska få mogna. Han var så himla fin alla rundor så var verkligen super lycklig och stolt!!
 
Tycker att han har gjort en otroligt bra tävlingssäsong för att inte ha tävlat innan. Får vi in ännu mer rutin tror jag att 2013 kommer bli super!

Hoppning eller dressyr?

Hoppning!
Bara för att det är roligare och mer spännande om man säger så. Jag har ju tävlat dressyr med Camaro och jag tyckte ju det var kul också men med Tommy så kommer jag inte göra det.
Sen så rider jag ju även dressyr såklart och det är kul så det är inte så att jag inte gillar dressyr.
Men föredrar hoppning för det är roligare!


Cinnamon Challenge

Ny utmaning kommer ut en gång i veckan :D

önskelista

  • Lamicell Benskydd / Vill ju egentligen ha ett par veredus men det får jag inte & jag orkar inte köpa dom själv så Lamicell får duga sålänge :) Mycket snyggare i verkligheten. Kollade på dom idag!
  • Anna Scarpati Schabrak / Ett riktigt fint sådant!!
  • Svart Luva / Den som jag har nu är i strl Cob och den är lite förliten så vill ha en ny fast i Full :)
  • Sigma objektiv 70-300mm / Har ju ett sådant objektiv men autofokuseringen bara la av, helt random. Så har den varit i snart två år, har inte fått köpt ett nytt än... Så kan ju lika gärna önska mig ett i julklapp!
 
Det var la typ det, önskar mig även lite andra grejer men detta är typ det "intressanta".

10. Min drömhäst

Jag vet faktiskt inte.. Det finns så himla många fina! Men det är en himla söt c-ponny som heter "oh just zip me up" och jag älskar dens hoppteknik! Tornesh är ju också en "drömhäst" om man kan säga så, för det hade ju faktiskt varit en dröm att få rida på en sån fin.


Spännande..

Nu har vi planerat lite kul grejer för att hålla igång bloggen! Vi kommer bl.a. Skaffa en youtubekanal...


Något jag vill göra

Inom häst då antar jag. Då skulle det nog vara att tävla i falsterbo eller globen med Tommy. Alltså på deras ponnytävling. Men då måste man typ tävla 130 och det gör ju inte jag precis så det kommer ju aldrig hända men det skulle vara riktigt kul! :)

9. fem bra och dåliga saker hos min häst

Bra saker
1. Hon lär sig lätt nya saker
2. Hon är söt
3. Hon är snabb och vändbar
4. Hon har mycket personlighet
5. Hon tycker att det är superkul att hoppa

Dåliga saker
1. Hon ser ofta sur ut
2. Hon har en ful hoppteknik
3. Hon passar inte i rött eller orange
4. Hon är för liten för mig
5. Och något som inte är hennes fel men hon har ett astråkigt namn..


14. Din åsikt om hjälptyglar

Jag har nog väldigt delade åsikter om hjälptyglar, tycker att det kan vara bra om det är för att man vill hjälps hästent till att hitta en lägre form, tex. med en graman.
Men om det är bara för att man inte orkar ta tag i jobbet utan bara vill tvinga ner hästen i form så är det dåligt.
Sen dom som hoppar med graman, snodd osv. dom är helt pantade enligt min åsikt.

Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Det är så skönt att kunna gå någonstan där ingen dömer dig. Man behöver liksom inte bry sig hur man ser ut och man kan bara åka dit och chilla och vara där några timmar. 
 

"Hästar finns inte"

Jag tycker att gruppen är askonstig. Bilderna kan vara för roliga, tex. när dom har gjort så att någon hoppar med en banan. 
Men sen så finns det folk som överdriver.. Vissa saker är inte ens roliga och att liksom stå och skämta om döda hästar och djurpågeri och sånt är inte ens kul..
 
Dom kan ju hålla sig att göra bilder som är roliga för dom kan man skratta hur mycket som helst åt ;)

<3


8. Något jag vill göra

Asså jag vet inte riktigt, det finns massor med saker jag vill göra men jag tror nog att det skulle kunna vara att tävla på Falsterbo, Scandinavium eller Globen :) den känslan att typ flera tusen pers kollar på en... Fast jag får se till att rida bättre tills dess isåfall, annars skämmer jag väl ut mig.


Min högsta dröm

Det är att ha ett liv i USA. & det ska jag se till för jag vill verkligen inte bo kvar här i Sverige. Blir det inte USA får det bli något annat nice, vill bo utomlands iaf.
 

7. Min önskelista

Har ingen rolig önskelista i år.. Skriver bara hästsaker då:)

Ett silvrigt swarovskipannband med stora stenar.

Då det egentligen var tänkt att jag skulle ha d-ponny efter lady så skulle jag önska mig att få åka på Aw ridlägret, haha vet inte vad det heter.. Men jag ska nog önska mig att få åka på Christmas show nästa år igen! Fast att dom betalar ist, åtminstone halva ;)

Ett par fina vinter handskar, gärna dom roeckl som Sofia har.

Ett månadskort i Marias manege i februari, tänkte att de hade vart ett bra sätt att sätt igång henne på. Nackdelen är ju att man inte får hoppa där.. :(

De var väl det, finns ju massa mer man vill ha men det känns onödigt att önska sig det när man vet att man inte kan få det.


Lastbilsfobi?

Idag skrittade jag ut längs bilvägen, barbacka. Där går vi längs vägen och så kommer de ju självklart en lastbil körandes bakom. Det är inte bra eftersom lady nyligen har blivit lastbilsrädd då det dagligen kommer lastbilar till stallet och lastar av grus och skrot läskigt nära hennes hage, det har hänt ett antal gånger att hon har sprungit genom staketet.
Jag hade tur att det fanns en liten stig från vägen några meter längre fram. Hon halvt galopperade halvt stegrade sig hela vägen fram till stigen, något hon inte fattade var att stigen har en väldigt brant och stenig backe lite längre fram och det var inte långt ifrån att jag galopperade upp för den :/ jag känner att det går bra med hennes "ta det lungt och skritta" vila, hehe.


En person som inspirerar dig

Justin Bieber.
Helt klart. Eftersom jag inte har någon speciell inom "ridvärlden" så är det han. För han har kämpat sig dit han är idag. Många "föds" ju kända, eller dom blir det typ automatiskt för att deras föräldrar är kända eller ngt sånt.
Men han var liksom helt okänd ett ganska bra tag. GulleJustin ♥♥♥♥♥♥♥

10 saker du inte visste om mig

  1. Jag ska inte ha storhäst.
  2. Efter Tommy kommer jag antagligen sluta rida. som det ser ut nu iaf.
  3. Jag har världens sämsta kondis typ
  4. hatar att springa, usch
  5. jag kollar om mysteriet på greveholm från 1996, hahaha
  6. jag ääääälskar cola <3333
  7. Vill färga mitt hår brunt men eftersom jag nyss färgat det blondt så får jag inte färga det mer för min frisör:(
  8. köper mer hästgrejer än vad jag köper till mig själv
nu kommer jag inte på mer

första dagen hemma :)

tommy spårar

Korven går loss. Vilat i två dagar, kul att se hur han blir efter ha vilat i 1 vecka.. *_*
 

6. 5 bästa bloggarna

Kommer inte på fem stycken för jag läser inte så många bloggar men det är väl isabella nilsson, tyra och dressyrmupparna ;)

Dagen

Tog insläppet idag åt michaela, gjorde sakerna och gav min polle sin medicin. Skrittade barbacka i paddocken i en kvart också och jävlar va pigg hon e.. nu har jag ändå sänkt både maten och höt men hon har så sjukt mycke överskottsenergi! tycker lite synd om mig själv när jag ska galoppera första gången efter vilan, jag lär ju åka i backen direkt. Tur att hon inte är den bockiga typen. Nu har fanni och lady vält ut sitt vatten i hagen så det har blivit värsta isbanan så man kan ju bara hoppas att dom inte bryter benen av sig!

Planerna för nästa år

Nästa år vill jag ut och tävla lite större tävlingar och som det ser ut nu är det även det jag kommer att göra.
Planen är att starta första tävlingen med en LC & LB för att börja "lugnt" och sen lite senare bara starta LB & LA.
Nästa år är han ju 7 och då behöver jag inte starta honom i avd.B längre men det kanske jag gör ändå i LA bara för att slippa hoppa omhoppning ;) Men det får jag se lite hur det går för är han fin så rider jag omhoppning också.
 
Sen så ska vi även försöka kvala honom till ungponny SM. Då krävs det först tre felfria rundor i LA för att kvala till MSV.B och sedan krävs det två felfria rundor i MSV, då har han kvalat sig.
Som det ser ut nu så kommer Michaela försöka kvala honom dit eftersom där får dom ridas av överåriga ryttare. 
Jag känner inte riktigt att jag vill starta 1,20 så tidigt därför får Michaela göra det. 
Höjden fixar Tommy men det är bättre om någon mer rutinerad startar honom så får han dom rätta förutsättningarna :)

5. hopp eller dressyr?

Tänkte ta tag i do här frågorna igen!
Självklart väljer jag hoppning, dressyr är jättekul och när jag rider hästar som går i form och kan lite mer så kan jag hålla på hur länge som helst men min ponny är inte riktigt så och då har jag inte tålamodet. Det är inte så att jag inte rider dressyr på henne men det blir inte så avancerat och jag får för det mesta ha gramman på henne. Dessutom är hopptävlingar 10 gånger bättre och roligare, dressyrtävlingar tar heela dagen och det är faktiskt inte så kul att titta på men på hopptävlingar händer det alltid något och det går mycket snabbare.

veterinären..

Hann inte skriva hur det gick hos veterinären igår, vi va där i fyra och en halv timma... dom va ju nogranna iallafall och jag orkar inte skriva exakt vad dom gjorde osv. men vi kom fram till att det var en kotledsinflammation ikotan och knät höger fram. Anledningen till att hon haltade på vänster också, vilket hon även gjorde där, var att hon har överbelastat det när hon har haft ont i det andra. vi röntgade benen för säkerhets skull men där hittade dom inget som tur var! Fick typ panik när dom sa att det skulle kosta 8000 för besöket men glömde ju att försäkringen står för det mesta så tack agria haha. Nu blir det medicin i 10 dagar och skritt i en månad då nästa återbesök blir. 
 
Jag fick faktiskt lite beröm för att hon var så fin och dom sa att det inte var konstigt att vi inte hade märkt något då benen såg och kändes jättefina.
Dom va tvugna att bedöva hennes ben och ge henne kortison osv så dom rakade två små fina rutor på henne ben.. tur att jag inte ska iväg och tävla eller nåt då!

7. Min största rädsla inom ridsporten

Detta hör la lite till den förra... 
Men lite mindre grejer typ då... Asså att jag skulle ramla av och att hästen skulle dra iväg själv och bli påkörd eller ngt. blöööööö. Det tänker jag alltid på när jag rider barbacka. Typ att tommy bara ska vända och jag glider av så drar han iväg.. Har tack och lov aldrig hänt.
 
Eller när hästen bara börjar skena och man sitter där uppe och typ skumpar som en idiot och bara väntar på att man ska flyga av hehe.

7. Min största rädsla inom ridsporten

Detta hör la lite till den förra... 
Men lite mindre grejer typ då... Asså att jag skulle ramla av och att hästen skulle dra iväg själv och bli påkörd eller ngt. blöööööö. Det tänker jag alltid på när jag rider barbacka. Typ att tommy bara ska vända och jag glider av så drar han iväg.. Har tack och lov aldrig hänt.
 
Eller när hästen bara börjar skena och man sitter där uppe och typ skumpar som en idiot och bara väntar på att man ska flyga av hehe.

6. En sak som aldrig får hända!

Tommy dör eller ngt sånt.. usch!
Massa saker som inte får hända. Typ att man skulle ramla av och bli förlamad eller ngt sånt..

christmas show resultat

Helgen har varit grym. Kom fram sent på torsdagen, ställde in tommy i sin box och gav honom kvällsmat.
Sen åkte vi till våran stuga.
 
På fredagen startade jag en LB, 1m
Tommy var fin, pigg & glad. Det var en linje som det skulle va fem galoppsprång, där skulle jag ta tillbaka honom men jag glömde göra det så det blev att han klämde in ett 5e så då rev han det vilket var mitt fel.
Sen var det oxer in i kombinationen, tappade lite galopp i svängen och så blev det konstigt så han gick på typ 1 och ett halvt där och rev B hindret.
Annars en bra runda.
8 fel
 
Lördagen så startade jag en LB, 1m
Bebis va piggg och ja allt blev la lite kaos hehe... Det var en oxer som jag inte hittade avståndet till, visste att jag skulle få problem med den. Iaf så ville jag hoppa av men jag tror inte tommy fattade riktigt så han skulle hoppa av men så visste han inte riktigt hur han skulle göra så han fastnade typ med benen i bommarna och allt gick bajs hehe.
Sen gick la resten typ bra men sen körde han sitt egna lilla race och lyssnade inte speciellt bra på mig :P
Fick inte tillbaka honom så han kom nära på ett räcke som ståg direkt ur sväng på kortsidan så den rev han med.
8 fel
 
Sen på lördagen gick Michaela in och startade honom en LA, 110cm.
Han var suuuperfin och Michaela la honom i perfekta lägen hela tiden hehe. Sen var det Tommy som inte lyfte ordentligt på benen så han petade en oxer sen petade han ett räcke som också stod ur sväng.
Men Michaela var nöjd och Tommy va superfin :)))
8 fel
 
På söndagen så startade jag en LA, 110cm.
Visste verkligen inte om jag skulle starta eller inte men jag tänkte att jag tar ett språng iaf annars utgår jag. 
Men där inne så hade jag bestämt mig att jag skulle runt hela banan för den var rätt lätt.
Jag var apa nervös hhhehehe. Så kunde typ inte rida bra och ja...
Tommy var pigg men sen mot slutet så ville han bara mot utgången så han blev lite loj bort från den.
Sen kom han nära på en oxer och då rev han. MITT FEL ;(
Sen gick han på två galoppsprång i kombinationen där det skulle va 1... Han blev nog lite trött..
Men va så jävla nöjd att vi kom runt banan :) & så skönt för det kändes inte ens högt :P
4 fel
 
Så ja, han hade lite rivningar men det får han ha för det är träning och han har skött sig super hela meetinget så är mer är nöjd! :)
filmer kommer senare :)



vilken uppdatering!

Hade ju planerat att blogga en massa nu på meetinget men jag har ju inte skrivit ett skit.. det har varit låånga dagar och massa skojj :) Man har sett en massa duktiga ryttare och hästar, så himla stor skillnad från dom små plutt tävlingarna man vanligtvis är på men vi hoppas på mer sånthär till våren! Är bara så sjuktnervös inför imorgon, vi ska ju till åbykliniken och kolla vad det är med henne. Jag hoppas ju på en vanlig inflammation, lite penicillin och så är hon frisk! men vem vet? är det som jag hoppas så passar det ju ändå in på min tävlings/träningsplanering med tanke på att hon ska ta det lungt nu i en månad ungefär och sätta igång henne med lite småclearrounder på kungsbacka, 70-80 i början och sedan 80-90 hinner jag och känner jag att det känns rätt så kan jag nog hoppa någon meter också. Förhoppningsvis har vi ju ett lag till Div 1 till våren och då blir det den och så är det alla roliga cuper, sveland mm. Hade jag inte vart så lång på henne så hade jag självklart kvalat till GP-ponnyn också. Lady var jätte glad över att få komma hem, hon rullade sig ju typ 5 gånger på raken och gnäggade och höll på. Stackarn fick ju stå i sin lilla box hela tiden och bara gå ut och gå någon gång om dagen, idag red jag dock en liten stund fram och tllbaka på besiktningsbanan travade lite och så. Hon var sjukt överpigg och ville bara springa men sen fick hon skrittas i en halvtimma när vi mockade ur boxen och packade iordning istället. Nu är jag astrött så jag ska väl sova snart, missar ännu en skoldag imorgon för vi har halvdag och jag hinner inte komma tillbaka efter veterinären. Och jag klagar inte över det!

1:a dagen..

 
Jaa, då har första dagen gått. Hur mycket jag än vill säga att det har gått bra och att jag fick en lika fin runda som på kungsbacka så ska jag ju inte ljuga. Red fram lite lungt prcis som vanligt, kom in på framhoppningen och galpperade igång henne. Hoppade fram på lilla först och sen på ett nedsänkt räcke vilket gick bra, sen höjde michaela räcket och hon stannade. tog det en gång till och hon stannade igen, sänkte ner det och hon hoppade. Sen skulle vi ta oxern och hon vägrade direkt, då ropade dom ut mig för att vänta utanför banan så vi gjorde oxern till ett räcke och hon stannade ändå. jag fick hur som helst gå in på banan och vi vägrade ut oss på första hindret... vi bestämde oss för att anmäla michaela till avd. b på lb:n så hon hoppade upp och red in på framhoppningen, där kom hon inte över ett enda hinder så en person som hade sett hur det gick kom fram och sa att vi skulle be veterinären böja igenom henne så att vi va säkra på att det var något med henne. så vi gick dit och det visade sig att hon var halt på båda fram.... :( så det blir ingen mer tävling för oss här men vi stannar ändå och kollar på dom andra. Har redan bestämt tid på kliniken, 08.30 på måndag redan så de är ju skönt!
Jag har bara enormt mycket skuldkänslor just nu för att ha hoppat runt på min halta häst och blivit arg på henne för att hon har stannat men vi kude ju inte veta det så jag får bara försöka släppa det och se hur vi ska göra nu och hur allvarligt det är.
 

framme

Nu är vi framme på grevagården.
Det är stooort, hehe. Red Tommy lite förut i manegen, han var jobbig... Hoppas att han är bättre imorgon. Han står iaf i en utebox och har det myysigt..:)
Bloggar mer imorgon om resultat, hoppar en LB avd.B
 
/Sofia

Nu kör vi

Påväg mot Skövde nu :) min utbrytarhäst har redan fått upp frambommen i transporten och dampat loss så vi fick stanna på Ica och kolla till henne. Hon är sjukt stissig så jag får väl hoppas att jag inte åker av sen!


imorgon

Har packat klart allt hemma nu och sadelskåpet är i tansporten. Imån ska mamma hämta lite saker som jag köpt inne i stan sen hämtar hon mig och så åker vi till stallet, så jag får sovmorgon :D. Jag och sofia tog en lugn tur idag men hästarna var as pigga och det blev typ racerskritt hela vägen.. haha men man är ju sjukligt rädd att nåt ska hända nu, så himla typiskt om dom skulle sträcka sig eller nåt och självklart skulle min häst typ hoppa ner i diket och hålla på. Men allt är klart nu iallafall så det blir bara att slänga in allt i bilen och åka, jag ska se om jag kan få rida lite på framridningen eller nåt imorgon så jag får galopperat och ridit igenom henne innan eftersom det typ inte går att rida hemma längre när paddocken är frusen.

Klippt

Nu är pollen klippt och fin igen!!:)


plugg

Har haft sjukt mycket plugg osv. så det har blivit lite dålig bloggning.. men jag ska skärpa mig! jag tar med mig datorn till meetinget så får jag blogga som fan därifrån :) sadelskåpet är färdigt men jag har ingen bild, så jag lägger upp en på torsdag. 

5. Favoritbilder jag tagit

Har typ inga bilder på datorn så det får bli denna av dom som jag har nu!:)

4. Det här är jag bra på

Hmmm jaaa... 
Asså jag har blivit bättre på att se avstånd, klart det kan bli mongo ibland men på tävling får jag oftas till bra avstånd! Så typ det...

*_*

Förlåt för 0 bloggning från mig.. Har inte haft tid typ.., ;)


-10 grader..

så kallt var det när jag vaknade idag! jag hatar vintern, alla tycker att jag är as konstig som säger det men jag har hälre 5-10 grader och regn än 10-15 minus och snö. det finns bara en gång som jag tycker att det är okej med snö och det är när man åker skidor. Idag blev det ridvägarna med alva och det gick faktiskt att galoppera där så vi tog två varv, dom hade riktigt mycket överskottsenergi så det behövdes.
Haha skruttis, fulaste randen!

5. hopp eller dressyr?

Helt klart hopp, jag har för dåligt tålamod för dressyr och hopptävlingar är mycket roligare. Dom tar hälften så lång tid och det händer alltid nåt.

Tommy 5 år

Här är en video från när tommy va 5 år och bodde på Irland! :)
Hade varit kul att veta lite mer om hur han hade det där, har pratat lite med hon som hade honom innan på irland och hon sa att han var en väldigt bra hunting häst.
 

Nytt

+ en sadelgjord och en hals till täcket


Shoppat lite


Hoppteknik

Eftersom jag sa i 10 saker om min häst att hon har världens fulaste hoppteknik måste jag ju faktiskt visa för er som inte har sett henne ;) Jag vet inte varför hon gör såhär men hoppar gör hon och ofta högt över så det verkar ju funka för henne. Problemet med det är att hon gör att man får fulaste sitsen och att hon blir asful på bilder! jag har bara en fin bild på henne när hon hoppar och det är den i headern.
Hahaha jag vet att jag ser ut som bajs på bilderna men det får ni leva med :)
Dessa bilderna var från i våras men hon hoppar nästan värre nu när vi hoppar högre.
 
 
 

RSS 2.0